37. kolo
05.05.2007 13:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Manchester City - Manchester United 0:1

Red Devils se díky dnešní výhře přiblížili k titulu, k němuž jim chybí už jediný bod. Takže pokud Chelsea zítra s Arsenal nevyhraje, může se začít na Old Trafford slavit. O výsledku rozhodla penalta Cristiana Ronalda ze 34. minuty, ale přesto největším hrdinou utkání se stal gólman Van der Sar, který v závěru chytil penaltu Vassellovi.

Hned ve druhé minutě předvedl Michael Ball nesportovní zákrok, když schválně šlápl na ležícího Ronalda, ale měl štěstí, že rozhodčí jeho počínání neviděl, protože by musel zákonitě dostat červenou kartu. Začátek utkání byl opatrný, ani jeden tým očividně nechtěl udělat chybu, po které by mohl inkasovat gól. Přesto se v 16. minutě Citizens dostali do dobré šance. Hamann centroval do pokutového území Manchesteru United a obránci odvrátili míč pouze k Mpenzovi, který se nijak nerozpakoval a míč napálil, naštěstí pro hosty přímo do míst, kde stál Van der Sar. United poprvé vážněji zahrozili ve 23. minutě, kdy po rohovém kopu hlavičkoval do břevna Ferdinand a odražený míč lapil Issakson. Druhý faul Balla na Cristiana Ronalda už rozhodčí ve 34. minutě viděl a nařídil penaltu, kterou sám postižený nekompromisně proměnil střelou k pravé tyči. V prvních pětačtyřiceti minutách se již nic nestalo, a tak do kabin mohli jít šťastnější hosté.

Bohužel druhý poločas se tomu prvnímu vůbec nepodobal. Vlastně až do penaltové akce to byl fotbal o nepřesných přihrávkách, centrech a bezchybně hrajích obranách na obou stranách. To platilo až do 80. minuty, kdy v pokutovém území Brown nastanil nohu unikajícímu Ballovi a sudí jeho zákrok nepřehlédl. K exekuci penalty se postavil Darius Vassell, toho se pokoušel vyvést z koncentrace brankář Van der Sar a vysloužil si za to žlutou kartu, ale to zřejmě přineslo své ovoce - Vassell poslal svou bombu jen do středu branky a padající gólman míč vykopl. Manchester United si vedení už pohlídal a mohl tak začít slavit veledůležité vítězství v boji o titul.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (31)

Přidat komentář
HOST*roman

Snad sa nam to podari a United porazime na franforce mozno aj BeckomCity.Dalsi komentar napisem az po vyhratom zapase. CITY!!!!!

Reagovat
Messiáš

To už asi komentář nenapíšeš

Reagovat
HOST*roman

Never tomu

Reagovat
HOST*

Man.city 3:0 united jsou slabý doufám že se jim podaří všechno projet i s tím svým fergusonem

Reagovat
HOST*

fergi je najlepsi trener a united bude mat triple

Reagovat
HOST*Gazza

Jestli jsou united slaby,tak city v tom pripade musi byt nejvetsi sračky vzhledem k prubehu teto sezony!Co city dokazali?Vyhrali boj o SESTUP !!!!

Reagovat
Pharrell

ze by zopakovali jejich uchvatnou sezonu 1998/99?

Reagovat
HOST*

city nedokaze ani vatford porazit je

Reagovat
HOST*Martin

Zdravím fans city, mám diskuzní názor na zápas s villou, tak si ho přečtěte, k derby budu dle možnosti něco psát (jestli bude co), jinak, nedělám si přehnaně velké iluze k derby mám obavy, aby ten pisatel co dříve psal, že by na nás stačilo "béčko " utd., tak, aby neměl nakonec pravdu! Jo slavia a city ty mě v poslední době "příjemně potěšili" !!! Pak, aby byl člověk v klidu!! Bye for now.

Reagovat
Pharrell

THE RED DEVILS IS CHAMPION OF ENGLAND 2006/07! 1:2

Reagovat
HOST*

jasan

Reagovat
smazaný uživatel

Fandit slavii a city to je vražda napsala,jedna bába v tv nova!!!! ja sem na tom podobně a nevím který tým potřebuje větší facku aby se probudil!! Jinak každý den marně prohlížim zprávy že CITY odvolali toho blázna Pearce a stále nic-takže v derby to vidím docela blbě,i když naděje umírá poslední

Reagovat
HOST*roman

Ja tiez dufam ze odvolaju pearse lebo ked tak City budu hrat stale v srackach a stale budu hrat len a len druhe husle po Unined.SSc NEAPOL ty si fans CITY?? bey for now.caf.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak fandim city a doufám v lepší zítřky,pamatujetu poslední derby na Maine road vyhráli sme 3:1 a když sme dali v pátý minutě gol to byla nádhera malem spadnul stadion

Reagovat
HOST*

doufám že dostane united stejnou nadílku jak od milána

Reagovat
HOST*Martin

Taky bych si to přál "účkaři" totiž nevěděli co mají na san siru hrát! Ale uvidíme, oni se z toho oklepou, i když by také na mě mohla padnout "deka". Co se týká trenéra= pearseho, vůbec nic nevím jak to s ním bude. Kde jste vzali informaci, že ho nahradí manager Boltonu? Průšvih je to, že já zápas "přímo" neuvidím. Jsme totiž s dorostem v Plzni a vrátíme se v době kdy zápas bude u konce. SSC Neapol máš dobrý příspěvky, já jsem z jižních Čech, and you? Bye for now!

Reagovat
HOST*roman

cau Martin,vsade to bolo pisane ze Pearca nahradi SAM z Boltonu teraz asi nie lebo Ranson City nekupi,ten blazon Pearse tam asi zostane.Sprava pre Martina pozrel si sa mi na ten tabak?Pozdravujem Neapol!! adios

Reagovat
Radin

1:1

Reagovat
HOST*Martin

Tak zítra to vypukne! Určitá naděje, že bychom uspěli tu je, ale asi tak v 3:40 p.m. budeme moudřejší. Každopádně naše a Chelsea výhra by poslední kolo pořádně zdramatizovala! No a ve středu dávaj na galaxii Chelsea - Man. Utd. Tak, aby ten zápas měl náboj, už z toho principu bychom měli vyhrát. Uvidíme, naši mohou jen překvapit, a to mile. Čau!!!

Reagovat
Shevchenko

Ten Barton to ale cip

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Ronaldo je trapný a komentátoři ještě víc! Ten obránce se ho fak dotknul ale ten pád byl ubohý!! takový penalty kope jenom SPARTA u nas a UNITED v anglii!!!! JINAK ZDRAVÍM FANS CITY ROMAN, MARTIN

Reagovat
HOST*roman

Zdravim ta SSC NEAOL skoro som dostal infarkt,ako mozu drzat toho blazna Pearca co ho uz nekopnu niekam co chcu hrat a navyse doma ked nevedia dat gola.Nemam uz co dodat adios.

Reagovat
HOST*

je to tam !!...

Reagovat
HOST*

jo v prdeli

Reagovat
HOST*

parááááááááádaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Reagovat
HOST*Korby

Já sem velká piči mtka

Reagovat
HOST*Libor

Nemělo cenu dělat si iluze o dobrém výsledku, Reds jsou ve formě a hráli o titul to je dvojnásobná motivace snad někdy příště Zdrarvím Romana a Martina

Reagovat
HOST*roman

aj ja ta zdravim Libor,keby CITY premenili tu jedenastku tak by to bolo zaujimavsie ale takto no co narobis doma maju branku zakliatu.caf

Reagovat
HOST*

Ten Ball nebo jaxe menuje je čurák !!!..

Reagovat
HOST*Martin

Tak to opravdu nevím, jak sem psal, tak zápas sem neviděl, ani nemám chuť se dívat na záznam. Myslím si, že to byla jedna z nejhorších sezón v novodobé historii city (a to radši nepočítám pády do II. angl. ligy), má to sestupnou tendenci (loni to také bylo jen tak tak), musí se prostě něco změnit! Barton je blb, Pearce to asi nezvládá, co udělá nový majitel to se teprve uvidí. Klub s takovou tradicí!!! Zdravím Romana, Libora a SSC Neapol, bylo by dobré se někdy setkat, něco vypít a nejlépe v listopadu (november) vyrazit do Manchesteru!! To by byla jízda, cha! Bye for now a napište!!

Reagovat
HOST*roman

ja som za ale zalezi to aj na Liborovi a na SSC Neapol ja sa prisposobim navrhnite niekto kde a kedy sa stretneme cafte

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele