4. kolo
25.08.2007 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Arsenal FC - Manchester City 1:0

Manchester City poprvé v sezóně kapituloval a poprvé prohrál, nestačil na Arsenal. K bodům mu tentokrát už nepomohl výborný výkon Kaspera Schmeichela, syna slavného otce, mezi tyčemi.

V dresu Arsenalu nastoupili uzdravení Adebayor s Rosickým, poprvé v sezóně se objevil i Gilberto Silva. Domácí podle očekávání diktovali tempo hry, Citizens ale dobře bránili, stoperská dvojice Richards - Dunne se zdála být neprostupná. Van Persie to tedy zkusil zdálky a jen těsně přestřelil. Větší šance měli hosté, Petrov mířil mimo, Mpenza v dobré pozici nezpracoval míč a Elano, zřejmě v největší šanci první půle, místo přihrávky lépe postaveným spoluhráčům odevzdal míč do rukavic Manuela Almunii, zaskakujícího za zraněného Jense Lehmanna v brance Gunners. Na druhé straně zahrozil Fabregas centrem, na který jen těsně nedosáhl Van Persie.

První šance druhé půle měli domácí Adebayor a Rosický, ale střely obou dvou zblokovali obránci, na druhé straně Petrov minul a Mpenzu vychytal Almunia. Volání hostí po penaltě poté, co Touré ve vápně srazil Johnsona, rozhodčí Foy nevyslyšel, později na druhé straně však na radu asistenta penaltu po zákroku na Hleba odpískal. K míči se postavil Van Persie, ale pálil doprostřed a Kasper Schmeichel držel šance hostí na bodový zisk. Ty držel i dál, když vychytal Van Persieho a Fabregase, další vzájemný souboj se španělským záložníkem už ale prohrál. Fabregas deset minut před koncem trefil přesně pod víko a rozhodl o třech bodech pro Arsenal. Nic na tom nezměnil už ani Schmeichelův výlet do vápna soupeře v nastaveném čase, po rohu se sice k zakončení dostal, ale Almuniu nepřekonal.

Autor: Petr Starý

Komentáře (8)

Přidat komentář
Pharrell

dalsi tezkej match ,ale vyhrajem 2:1 nebo 1:0

Reagovat
HOST*Martin

Další z řady velmi těžkých zápasů, z londýna beru bod všemi deseti! No, pokud bude mít fazónu lemann a zachytá, tak by při troše štestí mohly být tři body, ale to štestí jsme si mnohonásobně vybrali v derby s utd.No uvidíme...arsenal to doma na nás umí.Zápas uvidíme, je to v sobotu na galaxii, 4:00 p.m.!

Reagovat
HOST*roman

ahoj Martin nechcel som uz viac reagovat ale musim co to hra City? hraju este horsie ako za Pearca.Tieto 4 kola hraju priserne ani gole nedavaju tak co je nerozumiem tomu. caf Martin

Reagovat
smazaný uživatel

Vysvětlí mi někdo proč chytá to dřevo? To je snad ještě horší než když Lehmann nemá den...sice gól nedostal, ale ty střely taky nebyly nic moc. Ale jinak zápas dobrej, tři body se nám rozhodně hodí.

Reagovat
HOST*patrik

ProtoŽe lehman je zraněny A NEBUDE HRAT ANI PROTI SPARTĚ!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to vím...mě spíš jde o to proč nechytá Fabianski...všude psali jak by se měl vypracovat na jedničku, ale to asi nepůjde, když pořád sedí...

Reagovat
HOST*Devil

To je jedno Sparta uz je stejne mimo hru!

Reagovat
HOST*Martin

Bod byl na dosah, ale jak víte nepovedlo se to, i přesto, že tentokrát kasper zachytal výtečně (chycená pentle)!Mám dojem ze hry city, že hrajou až moc "zanďoura" a spoléhají na rychlé kontry. No, nevím, jak jim to dlouho vydrží. Kombinace a rychlý přechod do útoku je totiž hodně, hodně nepřesný. No a zatím při nás stojí všichni fotbaloví svatí a máme opravdu ranec štěstí. V blackburnu to také nebude jednoduché, ale kde to bude? Asi nikde. Čus fans city!"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele