7. kolo
23.09.2007 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Aston Villa - Everton FC 2:0

Souboj dvou týmů, z nichž ani jeden nevykročil do nového ročníku Premier League nijak špatně skončil vcelku předpokládaným vítězstvím domácí Aston Villy nad Evertonem.

Kouč domácích Martin O’Neill opět nebyl nucen nijak měnit základní jedenáctku, zato jeho protějšek se musel vypořádat se zraněním dvou klíčových borců – brankářské jedničky Tima Howarda a klíčového záložníka Mikela Artety.

Utkání začalo pro liverpoolský celek špatně. Už ve čtrnácté minutě slabě odhlavičkovával Baines a John Carew byl ve správný čas na správném místě a levačkou uklidil míč do sítě. A mohlo být ještě hůř, ale naštěstí pro Everton Agbonlahorův gól o tři minuty později nemohl být pro ofsajd uznán. Jinak byl první poločas chudý na velké šance a fanoušci, kteří si našli v neděli cestu na Villa Park, doufali, že bude druhá půle z tohoto pohledu zajímavější.

A byla! Neslavně však začala pro střelce zatím jediné branky utkání Nora Carewa, který musel opustit hrací plochu kvůli zranění. Ještě než vystřídal se dostal do nadějné gólové příležitosti hostující Johnson, ale zaváhal. Kouč O’Neill raději poslal do hry místo vysokého útočníka beka, přestože se už u postranní čáry rozcvičoval Harewood.

O vítězství Aston Villy nakonec definitivně rozhodl talentovaný Angličan Agbonlahor. Přesně po hodině hry si zaběhl za obranu pro pěkný dalekonosný pas, vyřadil z provozu ofsajdovou past hranou soupeřovou obranou a prostřelil Wesselse. Kouč Evertonu pak horlivě protestoval proti této brance, ale bylo mu to k ničemu. Hosté pak úplně rezignovali na útočné snažení a zápas poklidně dospěl k víceméně snadné výhře Aston Villy 2:0.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*Nethost

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele