26. kolo
09.02.2008 13:45 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

Villa otočila zápas proti Newcastlu a vyhrála 4:1

"Straky" stále čekají na první vítězství pod Kevinem Keeganem. Proti Aston Ville měly zápas skvěle rozehraný, ovšem v úvodu druhé půle přišly o jednobrankové vedení a nakonec podlehly 1:4.

První příležitost Aston Villy měl na svědomí ke konci třetí minuty Stilian Petrov, kterému při střele ale vletěl pod nohy Carr a bulharský reprezentant poslal míč mimo. Ihned z protiútoku přišel úvodní gól zápasu. Centr Milnera usměrnil hlavou do brány Michael Owen, který se trefil už podruhé za sebou. Villans se dlouhou dobu hledali a i po úvodní brance měl mírně navrch Newcastle. Domácím fotbalistům však rozhodčí Mason upřel po ruce Taylora jasnou penaltu.

Svěřencům Martina O’Neilla v prvním poločase chyběl zraněný Gabriel Agbonlahor, přes skvěle organizovanou obranu nedokázali projít, a proto jejich první skutečná gólová příležitost přišla po standardní situaci. Rozehrávky přímého kopu se ujal Ashley Young a svým načechraným centrem našel hlavu Carewa, jeho hlavičku k levé tyči ale vychytal skvělým zákrokem Shay Given.

Druhý gól v zápase padl hned během úvodních minut druhého poločasu. Zhruba ze dvaceti metrů vypálil na Givena obránce Bouma a irský gólman na jeho pozemní střelou už zareagovat nedokázal. Villans stačilo pouze několik desítek sekund na to, aby se ujali vedení. Po centru ze strany se prosadil hlavou norský dlouhán Carew. V 54. minutě došlo k nečekanému střídaní. Brankářskou jedničku Givena vystřídal Steve Harper.

Jako den a noc. Tak by se dal nejlépe charakterizovat výkon Villy ve druhé půli oproti té první. Domácí fotbalisté dokonce zásluhou Johna Carewa zvýšili vedení na 3:1 a v podstatě rozhodli o vítězi, jelikož Newcastle se do ofenzívy až na výjimky téměř vůbec nepouštěl. Po ruce Carra navíc dokonal svůj hattrick kanonýr Carew a Villa tak mohla slavit další plný bodový zisk.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (5)

Přidat komentář
Devil

Obavam se toho , ze Newcastle si jede na Villa Park pro dalsi prohru ! Tip.- 2:1 Newcastleeeeeeee!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Větší šance podle mě má domácí Aston Villa. Straky z Newcastlu se zatím z nevýrazných výkonů neprobudili a ani v sobotu se tak nestane. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

tip: 1:3 pro Newcastle !

Reagovat
smazaný uživatel

Aston Villa dobře šlape, možná budou i poháry. Zato v Newcastle to s letošní sezónou můžou pomalu zabalit.

Reagovat
Devil

Bohuzel , je to tak !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele