19. kolo
26.12.2007 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Birmingham si podal nevýrazné Boro

Birmingham si v rámci 19. kola překvapivě snadno poradil v souboji o příčky dolní poloviny tabulky s Middlesbrough, když ho porazil hned 3:0. Utkání rozhodl prvním a posledním gólem poměrně netradiční střelec – levý záložník McSheffrey.

Prakticky už z první šance zápasu – ve 22. minutě – vzešel úvodní gólový okamžik. To se opřel do balonu z přímého kopu McSheffrey a ještě za pomoci lehkého doteku Downinga otevřel parádní střelou gólový účet tohoto duelu. Někde je gól prezentován jako vlastní, ale takové teče jsou ve fotbale víceméně na denním pořádku, a tak si určitě Downing nezaslouží takový zápis do dějin tohoto utkání.

Zápas nebyl nikterak zajímavý, a tudíž diváky na St. Andrews potěšila alespoň další z mála šancí, leč je datována až do 40. minuty. Opět nebezpečí přišlo po standardce, tentokráte ji ale rozehrával na druhé straně Downing a našel bravurně hlavu Tuncaye. Turecký internacionál v životní formě ale ztroskotal na výtečném Taylorovi a vyšel v největší šanci hostí celého zápasu naprázdno. Naopak domácí na co sáhli, to jim vyšlo, a proto ještě do konce poločasu přidali další, potvrzující kousek. Důležitý gól do šatny vsítil v poslední minutě prvního dějství po rohu McSheffreyho Forsell z velké blízkosti prakticky do prázdné branky.

Druhá půle přinesla o něco zajímavější dění, nicméně také o gól méně. Přehled zajímavých momentů zahajujeme přesně hodinu po začátku utkání. To totiž přineslo výborné napadání Larssona ovoce v podobě možnosti střílet zleva na bránu, na neštěstí pro domácí však ex-Kanonýr pálil těsně vedle levé tyče. O šest minut později o sobě dal na druhé straně vědět znovu Tuncay, ale z dálky bezchybného Taylora nezaskočil.

Pak dlouho nic – přišla dnes až příliš častá nudná pasáž, ale pak nejprve v 85. minutě prodloužil šikovně dlouhý aut na Jeromeho O’Connor a mohlo být hotovo, jenže koncovka domácího forvarda byla více než mizerná, ovšem poté po diskutabilní penaltě už bylo definitivně rozhodnuto. McSheffrey se totiž opět ze standardní situace nemýlil.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Devil

Tip .-1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bleus by měli doma výrazně zlepšit bilanci, Boro by mohli maximálně dosáhnout na bod. Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Birmingham City !!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele