25. kolo
02.02.2008 13:45 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Domácí neporazitelnost Manchesteru City padla

Citizens dnes poprvé poznali hořkost porážky před svými domácími fanoušky. Proti Arsenalu tahali za kratší konec provazu a po útočném představení prohráli 1:3.

Hosté byli od začátku aktivnější, Manchester zahnali před jejich šestnáctku, jenže do vyložené šance se nedostali, a proto jako první zahrozili Citizens. Po chybě obrany Arsenalu se dostával do dobré příležitosti Ireland, jenže centr Corluky nezpracoval a míč lapil Lehmann. V 9. minutě poslal pozdrav Cristianu Ronaldovi v boji o pozici nejlepšího střelce Emmanuel Adebayor. Petrovovu špatnou přihrávku zachytil pozorný Bacary Sagna, potáhl míč dopředu, kde následně přihrál na úplně volného reprezentanta Toga, který vstřelil již sedmnáctý letošní gól.

Elano chtěl ihned odpovědět, ale s jeho dalekonosnou střelou neměl Lehmann sebemenší potíže. City toho až na překrásné sólo Petrova, kterého stejně nakonec obral o míč Gallas, moc nepředvedli, a proto přišel trest. Clichyho přetažený centr vrátil hlavou před bránu Adebayor, míč si hrudí zpracoval Eduardo a střelou z otočky překonal bezmocného Harta. Jenže dvougólové vedení nevydrželo Arsenalu moc dlouho. Už za dvě minuty se po přihrávce Corluky prosadil záložník Gelson Fernandes.

Další gólovku měl na své hlavě opět Adebayor, ale jeho nebezpečný pokus vychytal robinsonádou gólman Hart. Po nedostatečném důrazu v pokutovém území Manchesteru se ke střele dostal také kapitán William Gallas, svou dělovku ovšem poslal jen těsně vedle tyče. Na druhé straně pálil mimo z hranice pokutového území Petrov.

Druhý poločas začal obdobně jako ten první. Míč měl na kopačkách převážně Arsenal, ale opět se nedostával do zakončení. Nebezpečně zahrozil až v 57. minutě Adebayor, ale Harta nepřekonal. Obdobně si zanedlouho vedl Fabregas, který poslal míč ze dvaceti metrů nad.

Manchester byl blízko vyrovnání v 66. minutě. Vassell tísněn Sagnou pelášil na Lehmanna, ovšem německý gólman výborným skluzem míč vyrazil. Zanedlouho se "Kanonýři" po rohovém kopu domácích fotbalistů dostávali do přečíslení, jenže směr Eduardovy gólové přihrávky na úplně volného Fabregase vystihl obránce Ball a míč srazil na brankáře Harta, který jej lapil. V 78. minutě pálil z velké vzdálenosti Fabregas, avšak nepřesně. Manchester už na výborně pracující obranu Arsenalu nic vymyslet nedokázal a nakonec po dalším Adebayorovém gólu prohrál 1:3.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jsme sice znova v tv, ale šance na 3 body a proti arsenalu, nedělám si přehnané iluze, no ale dívat se samozřejmě budu. proti derby "upocený" a nic neřešící bod, je to tak, padla na nás deka. můj střízlivý odhad: bod s kanonýrama + solidní hra= spokojenost. na to co teď hrajem...čus !!

Reagovat
Devil

Jelikoz jsem fanda Man. Utd a šiklo by se aby Arsenal klopytl tak nzbiva nic jineho nez v tomto duelu fandit city ! tip.-0:2

Reagovat
Devil

nezbyva

Reagovat
smazaný uživatel

nech zitra vyhraji Manchesterští !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli Arsenal porazíme tak to bude konec světa-ještě že máme nahraný body jinak by sme byly na sestup.Taky se mi zdá že klub vedou nějaký diletanti (přestup Benjaniho) ,doufám že nakonec opravdu přestoupí-i když potom co předvedl Baroš proti United se asi v portsmouthu budou modlit aby u nich zůstal

Reagovat
smazaný uživatel

Zajimavy souboj o horni partie tabulky. Bylo by urcite prijemne kazde zavahani soupere z Londyna.

Tip: 02

Reagovat
smazaný uživatel

Budu fandit City , ale jen na ukor United ! Bude me to vsak prd platny ! Arsenal vyhraje tip:0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak pánové a dámy, sem po plese, syn měl maturák, mám s sobě toho hodně, zápas si vysloveně užiju a lahváče budou lítat jeden za druhým !! čus a man. city letš go !!

Reagovat
smazaný uživatel

fans ůčkaři, se z toho přání nám nepo................

Reagovat
smazaný uživatel

za tejden to bude od vás jinak !!!!!!!!

Reagovat
Pharrell

ADEBAYOR JE KING!

Reagovat
smazaný uživatel

a city mužstvo línejch lemplů-i slávie by jim dala trojku!!

Reagovat
smazaný uživatel

copa že chytal Lehmann?

Reagovat
smazaný uživatel

Gunnersssssssssssss

Reagovat
smazaný uživatel

nevite nekdo neaky dobry fotbalovy stranky kde sou zaznamy zapasu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele