37. kolo
05.05.2008 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Efektivní Chelsea bodovala v Newcastlu naplno

Nevypadalo to tak snadno ze začátku, jenže Chelsea zachránila úžasná efektivita v zakončení. Tři šance a výsledek? Gól, břevno, gól. Blues tak vezou ze St. James' Parku cenné tři body a zisk titulu tak pro ně stále není nereálnou záležitostí.

Avram Grant připravil příznivcům Blues hned s úvodním hvizdem šok při pohledu na zahajovací sestavu. V základní jedenáctce totiž překvapivě nefigurovala jména Lamparda či Joea a Ashleyho Coleových. Ty nahradili v základu oproti minulému utkání s Manchesterem Bridge, Malouda a Mikel. Anelka se od začátku objevil na místo Kaloua vedle Drogby v útoku. Na druhé straně Keegan žádné dramatické změny nepřichystal.

Plni sebevědomí a odhodlání vzít Chelsea minimálně jeden bod, vstoupili do tohoto utkání hráči Newcastlu. A v 5. minutě to byl také Owen, kdo se jako první v ocitl v gólové šanci. Dostal krásný lob do blízkosti branky, pohlídal si ofsajd, ale zakončení až takovou pozornost nevěnoval a vysoko přestřelil. Tentýž hráč měl pak po půlhodině hry na své kopačce ještě větší možnost otevřít skóre. Nejprve Enrique parádně vepředu našel Martinse, ten si sice dobře zpracoval míč, zakončení nechal ale na Vidukovi, proti němuž se vytáhl Čech. Ten však vyrazil balon jen přímo na nohu přibíhajícího Owena, jehož střelu do odkryté svatyně na čáře zastavil kapitán Terry. Chelsea se pak už probrala, jenže ve 35. minutě prováhal Ballack správný okamžik pro zakončení a z velkého úhlu razantně pálil nepřesně. Ani Anelka o chvíli později po pohledné akci spoluhráčů nezacílil vůbec přesně. Ve 40. minutě se do třetice všeho zlého ukopl i Mikel. Chelsea se snažila pálit z každé pozice, těsně před koncem první půle však nepochodil ani Drogba, a tak platil i v poločase stav 0:0.

Chelsea vstoupila do druhého dějství aktivně, stejně jako končila první půli. Roh Maloudy sice Carvalho zakončil hlavičkou na přední tyči, ale nezamířil vůbec přesně. To Terry se svým hlavičkovým pokusem v 54. minutě zaujal o dost více, přesto trefil jen břevno. A v 60. minutě se přeci jen aktivnější Chelsea dočkala. Drogba takticky zastavil před rozehráním standardní situace, sekundu postál, čímž rozhodil hýbající se obranu Newcastlu a Ballack měl pak vcelku snadnou úlohu při hlavičkování směr brána – 0:1. Přesně za deset minut přesnou střelu Martinse, mířící za vyrovnáním, ztečoval mimo jeden z hráčů Blues. Z následného rohu se balon dostal po nepovedené střele spoluhráče do blízkosti osamoceného Owena, jenž na něj ovšem jen tak tak nedosáhl. Jenže bravurní spolupráce Blues a na konci výtečná finální přihrávka Lamparda stály na zrodu gólové akce Maloudy, a tak nebylo v 82. minutě co řešit. A skutečně, Newcastle už se na odpověď nezmohl a na svém hřišti dovolil Chelsea naplno bodovat.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

newcastle bue bojovat o cest chelsea o titul presto verim strakam ze neprohraji tip 2 1 owen martins anelka

Reagovat
Devil

Tipl bych to bohuzel na Chelsea,ale doufam,ze muj druhy nenoblibenejsi klub nam pomuze k titulu a Chelsea okrade pri nejmensim o 2 body. tip.-1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle má velkou šanci promluvit do přímého boje o titul. Doufám, že se té úlohy zhostí dokonale. Sám se už z problémů vylízal a že jeho současnou formu pocítí Chelsea se vším všudy. Nadupaný St. James Park je dovede aspoň k bodu. Tip 1:1.

Reagovat
Pharrell

neprohra domacich

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych byl rád v napínavý závěr PL Doufám, že Chelsea vyhraje 0:2 a v posledním kole porazíme Wigan a Chelsea Bolton Byla by to krásná vyrovnaná liga

Reagovat
smazaný uživatel

No, byl sem tu jedinej kdo věřil Chelsea Taky mi to vyšlo

Reagovat
smazaný uživatel

Teda krom Marka

Reagovat
smazaný uživatel

Aby neřekl

Reagovat
smazaný uživatel

verim strakam ....owen martins....nasekajte im to ...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že to Straky nedaly-doufal jsem v remízu aby M.U. už měl klidnou cestu k titulu...ale aspoň je to napínavé až do konce....

Reagovat
smazaný uživatel

Sjupr klucí nesklamali :)

sou totiž šikovný a sou to zlatíčka..

Reagovat
smazaný uživatel

hej hej hej Chelsea je nej newcastle je fuj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele