33. kolo
22.04.2009 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Chelsea nepřesvědčila a dovolila Evertonu loupit

Jak to může za osm dní vypadat ve Wembley, si dnes na Stamford Bridge vyzkoušeli fotbalisté domácí Chelsea a hostujícího Evertonu. A popravdě, Toffees se přesvědčili, že to proti žhavému favoritovi na zisk nejstarší trofeje na světě určitě půjde. Bojovný výkon jim totiž dneska stačil na sympatickou remízu.

Střízlivě odstartovali do "předehrávky" finále FA Cupu hostující fotbalisté z Evertonu, když si už v osmé minutě vypracovali stoprocentní gólovou příležitost. Brazilec Jo se po pasu Pienaara z ničeho nic objevil zcela sám před Petrem Čechem, ten se však vytasil s excelentním zákrokem. Od této chvíle svírali taktovku v rukou spíše domácí, ovšem jejich křečovitá snaha dotáhnout své akce takříkajíc do kuchyně, neměla naději na úspěch.

Územní převaha Chelsea tedy nevedla k žádné pořádné šanci, a tak znovu zahrozili bílí. Po více než půl hodině hry našel Jo na hraně šestnáctky Cahilla, který se ze svízelné situace vymanil elegantní otočkou okolo své osy a následně nebezpečně protáhl Petra Čecha. Toffees poté očividně narostla křídla a na Blues si začali nepěkně dovolovat. Ve 43. minutě však sice Pienaar překrásně uvolnil Jo, jeho koncovku ale včas přispěchal zblokovat John Terry. Proto se šlo do šaten za nerozhodného stavu a domácí fotbalisté určitě moc dobře věděli, že s takovou Everton neporazí.

Everton navázal na sympatický projev z prvního dějství ihned na začátku toho druhého. Ve 47. minutě Cahill v plném běhu nabral načechraný oblouček z dílny Leona Osmana, avšak Čecha opět na švestkách nenachytal. Zanedlouho pro změnu Pienaar z levé strany lišácky kroutil svůj střílený centr jen těsně vedle pravé šibenice domácí svatyně. Chelsea v těchto okamžicích nebyla ani zdaleka ve své kůži, Hiddink vpustil na trávník dva čerstvé hladové lvy, Mikela s Kalouem, avšak výsledkem byla jen poměrně povedená dalekonosná pumelice v podání stopera Terryho.

Jinak se momentálně hrálo na obě strany víceméně rovnoměrně, a i když se z balonu častěji těšili domácí fotbalisté, když někdo hrozil, byl to takřka výhradně Everton. V jeho barvách se v 74. minutě ukázal Jo jako nebezpečný střelec z hranice pokutového území, příště by to ovšem chtělo ten nárt více sklopit, aby si to výsledný projektil nenamířil nad branku soupeře.

Vynořit se ze stereotypu plného bezúčelných přihrávek zpravidla daleko od Howardovy klece se Chelsea dnes dařilo opravdu jen málokdy. Když už ale onu rutinu modří porušili, stálo to povětšinou za to. Například v 76. minutě jen těsně nad hlavičkoval Kalou, zatímco o pár chvil později pálil Alex dosti nepřesně. Toffees se však nehodlali jen bránit a tuto příležitost Blues ohraničily hned dvěma svými šancemi. Nejdříve po sérii odrazů v pokutovém území střílel jen do boční sítě Cahill, posléze se z protiútoku dostal míč po ose Jacobsen-Cahill k Pienaarovi, který v dobré pozici zacílil mimo.

Po delší odmlce přišel částečný šok až ve třetí minutě nastavení. Tehdy dostal pěkný míč na malé vápno Drogba, hbitě se s ním obtočil okolo bránícího protivníka a zblízka ho nekompromisně napálil do břevna. Everton tedy nakonec se štěstím přežil, avšak bodové ohodnocení si za dnešní výkon rozhodně zaslouží.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (20)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

2:0 Come on blues!

Reagovat
smazaný uživatel

Golova prestrelka, aspon v ni doufam. Typ 3:2

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

x

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea si uřízne ostudu a prohraje 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

everton nad blues nevyhrál už 9 let

Reagovat
vanGomm

Opravdu,že Everton nevyhrál 9 let? To už by mohl být na řadě.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
zde73

9 let nevyhral?!ale zremizovat tam umi,takze kriz!

Reagovat
smazaný uživatel

remizu na vecinu doma...vonku iba 3

Reagovat
smazaný uživatel

naviac everton vonku nic moc... poslednych 6 zapasov nevyhral

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes Čech totálně vyhoří... Everton spoléhá zejména na standardní sitauce a Čech je při nich naprosto tragický... Chelsea 1-2 Everton

Reagovat
Arbiter

Dnes Čech Chelsea totálně podrží, nedostane ani gol a Chelsea vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ocakavam ze blues nesklamu ale inkasuju aspon 1 gol tip : 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

já doufám, že blues padnou, ten jejich antifotbal mě nebere a čech nic moc za nimi je arsenal, kterej hraje pěknej fotbal a mají formu takže brzy budou na třetím místě gunners forever

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kretíno, jestli ti to Wengerovo nekonečné okopávání okolem šestnástky a pak nic připadá jako pěknej fotbal, nevíš, o čem ta hra je. Na to, že má Arsenal nejdražší vstupenky v lize by mohl předvádět i něco dalšího

Reagovat
smazaný uživatel

to je tvůj názor, ale nepiš tady že nevim o čem ta hra je, když mě vůbec neznáš kua fandim arsenalu a basta a ty si fandi komu chceš NAZDAR

Reagovat
smazaný uživatel

"Jak to může za osm dní vypadat ve Wembley" .... Finále se hraje 30.5, což opravdu není za 8 dní

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele