16. kolo
07.12.2008 17:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Everton FC - Aston Villa 2:3

Dramatická podívá s neuvěřitelným koncem. To vše nabídl duel mezi Aston Villou a Evertonem, který skončil vítězně pro hráče z Birminghamu.

Everton nastoupil do střetnutí s Aston Villou podle prognóz s pouze jedním útočníkem, kterým byl mladík Victor Anichebe. Cílem domácích fotbalistů bylo především zbytečně neinkasovat, ovšem už v první minutě skončil míč za zády Tima Howarda a plán Toffees tak moc dlouho nevydržel. Pouhých 32 sekund stačilo Stevu Sidwellovi na to, aby dokázal krásnou střelou vstřelit úvodní branku dnešního střetnutí. Na začátku duelu nebyl Everton rozhodně ve své kůži, Aston Villa se naopak snažila útočit a vstřelit druhý gól, který by jí hodně pomohl. Hodně blízko byl Gabriel Agbonlahor, ale střela mu nesedla podle představ a z celé šance nic nebylo.

S postupem času se však svěřenci kouče Moyese rozehráli a bránu Friedela několikrát ohrozili. Americký gólman ve službách Villans ale všechny šance zlikvidoval. Ve 30. minutě byl už ale bezmocný, a to když dokázal poslat míč za jeho záda po přímém kopu obránce Joleon Lescott. Everton mohl jít dokonce do vedení, ale hlavičku Fellainiho na brankové čáře dokázal vyrazil obránce Carlos Cullear. Jako poslední se málem prosadil hostující Young, jenže míč poslal pouze na Friedela.

Ve 47. minutě opět zahrozil domácí Fellaini, jeho hlavičku zastavilo až břevno. Obrana Aston Villy se při tomto momentu moc nepředvedla, jelikož belgického záložníka nechala osamoceného zakončit. Na místo toho se ale po změně stran prosadili jako první hosté. Po velké chybě obránce Jagielky se dostal k zakončení mladík Ashley Young a přidal druhý gól Villy.

Everton se s tímto stavem spokojit nechtěl a dělal, co jen mohl, aby dokázal vyrovnat. To se mu také povedlo. Po akci z rohového kopu se v 93. minutě prosadil podruhé v zápase Joleon Lescott a vše nasvědčovalo tomu, že je tento zápas rozhodnutý. Omyl! Již o pár sekund později vrátila Villa vedení opět na svou stranu. Míč za záda Howarda poslal Ashley Young a zařídil pro svůj tým nesmírně cenné tři body.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Devil

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Villans útočí na příčky zajišťující Ligu Mistrů - kéž by se tam dostali na úkor Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle byl užasnej zápas Villans jen tak dal !

Reagovat
smazaný uživatel

evrton si zaslouzil prohru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele