33. kolo
18.04.2009 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Portsmouth FC - Bolton Wanderers 1:0

Portsmouth odehrál silně průměrné utkání, nakonec však zaslouženě vyhrál po akci dvou náhradníků. Bolton předvedl v ofenzívě příšerný výkon a nemůže se divit, že odjíždí bodově naprázdno.

Dobře hrající Pompeys vévodili utkání, přesto prvních dvacet minut nabídlo jen a pouze zranění. Hostující Gardner to své nerozchodil a musel střídat, na druhé straně se do hry vrátil Davis. Až po dlouhých pětadvaceti minutách se ke skvělé střele odhodlal Johnson, ale Jaskelainen ještě lepším zákrokem vyrazil. Po půlhodině vybídl stejného hráče ke střele z hloubi vápna O’Brien, ale i tentokrát a snad ještě lépe předvedl svůj um hostující brankář.

Trestat se tak mohl okamžitě z brejku Elmander, nicméně i on si vylámal zuby na výtečném Jamesovi. Poté dal o sobě zase vědět Glen Johnson, tentokrát sice překonal Jaskelainena, bohužel pro něj tak docílil pouze rozezvučení tyče. Ani pětiminutové prodloužení ke gólu nevedlo, do šaten se tak šlo bez branek.

Pro fanoušky, kteří dorazili na stadion Portsmouthu se bohužel i druhá půle odehrála obdobně jako ta první. Nejnebezpečnější střela první čtvrthodinky byla ta Kranjcarova zpoza vápna, kterou u tyčky chytil dobře chytající Jaskelainen. Stejně jako v prvním poločase také došlo na dlouhé ošetřování, tentokráte se lékaři starali o Kranjcara, jehož sestřelil McCan. A tak až v 78. Minutě přišla chyba Jaskelainena, když si při rohu na přední tyč nepostavil žádného hráče. Roh rozehrál střídající Belhadj, právě na přední tyč si naběhl střídající Kanu, a ten rozjásal celý stadion.

Oba dva se pak dostali ještě k dalším nebezpečným střelám, tentokráte však s hostujícím brankářem prohráli. Taktika "nejlepší obranou je útok" ovšem slavila úspěch i bez pojišťovacího gólu. Bolton totiž nepřevedl zhola nic a o vyrovnávací brance nemohla být řeč.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

6:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele