25. kolo
07.02.2009 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Stoke City 2:0

Nesmírně důležitý zápas letošního ročníku se Stoke City dokázal Sunderland zvládnout. Dlouhou dobu mu sice outsider bojující o záchranu vzdoroval, v závěru zápasu ale hned dvakrát kapituloval. Jednou se mezi střelce zapsal domácí dlouhán Kenwyne Jones a v nastaveném čase přidal další přesný zásah David Healy.

V Sunderlandu se v prvním poločase nijak výrazně zajímavý fotbal nehrál. Největší zajímavostí tak byla velmi rychlá střídání Stoke, které ve třicáté minutě poslalo na hřiště již třetího nového fotbalistu a muselo tak dohrát zápas bez další možné změny. Jeden z nejzajímavějších okamžiků přišel hned na začátku zápasu. Tvrdou ránu na Sorensona vyslal Kenwyne Jones, jenže stál velmi blízko dánskému gólmanovi, a tak jej překonat nedokázal. Následná dorážka Djibrila Cissého byla pro změnu nepřesná.

Utkání hodně ovlivnila červená karta, kterou si zblízka z rukou rozhodčího prohledl v 63. minutě hostující Matthew Etherington. Ten jí obdržel naprosto zbytečně, mimo hru se postrkoval s Dannym Collinsem. Velmi tak rozlítil kouče Pulise, který věděl, že udržet minimálně bezbrankový stav bude pro jeho hráče v deseti lidech hodně těžké.

To se nakonec potvrdilo a už v 71. minutě přišla velká příležitost Sunderlandu. Z voleje jen těsně vedle mířil kanonýr Djibril Cissé. Uběhla minutka a obdobnou příležitost měl také jeho spoluhráče Carlos Edwards, jenže ten svého francouzského kolegu pouze napodobil, a proto se stále skóre neměnilo. Černé kočky dostaly svého soupeře pod tlak a z toho vytěžily vedoucí branku. Po Reidově centru se dostal k hlavičce Jones a dokázal rozvlnit síť za Sorensenem. Ve čtvrté minutě nastaveného času se dočkal také David Healy a stanovil tak konečný stav dnešního střetnutí na 2:0.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Devil

Sunderland vyhraje-2:0

Reagovat
smazaný uživatel

vyhra domacich

Reagovat
Tomtaf

3:4

Reagovat
smazaný uživatel

to nie je hokej

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 pro domácí

Reagovat
smazaný uživatel

3 : 1 pro Black Cats

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele