26. kolo
10.02.2010 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal třetí prohru v řadě neutrpěl, na Liverpool těsně vyzrál

Poněkud podprůměrná podívaná se dnes odehrála na Emirates Stadium, kde Arsenal konečně protrhl třízápasovou sérii bez vítězství. Na sestřelení bezzubého Liverpoolu mu stačil pouze jediný zásah, který za asistence Rosického obstaral Diaby.

V prvních minutách, a nejen v těch, oba celky diváctvu příliš mnoho zábavy nenabídly. Dokonce spíše žádnou než nějakou. Arsenal se sice oproti dřívějším představením častěji pokoušel o kombinaci za běhu, ale ve finále to mělo takřka stejný efekt jako celkově nedomrlý přechod do útoku v podání Liverpoolu. Takřka, neboť Londýňané se za první třetinu utkání stihli prezentovat alespoň párem pozoruhodných příležitostí.

V první řadě šlo o Bendtnerův dvojitý útěk protivníkově obraně. Při tom prvním byl ještě vytlačen mimo střelecký úhel, avšak napodruhé už po přiťuknutí Aršavina mohl docela v klidu těsně minout levou šibenici Reinovy klece. Ještě před touto kratičkou one-man show si pro změnu opomenutý Gallas doskočil pro ideální centr Fabregase, který pak ovšem nasměroval až příliš vysoko.

Reds byli dnes opravdu bezzubí, počínali si ještě hůře než soupeř. Na pohled vypadala nebezpečně leda tak Maxiho rána, do jehož trajektorie však vložil svou paži Vermaelen a musel si notně oddychnout, že sudí jeho prohřešek nezaregistroval. Odtud pramenila jediná jakáž taká hrozba liverpoolských v prvním poločase, na tu druhou však po přestávce nemuseli čekat příliš dlouho. Už ve 48. minutě se totiž středem hřiště prohnal Lucas, dokonale tak šokoval ospalou obranu domácích a svůj výlet zakončil prudkou střelou nad břevno.

Po přestávce se konečně začal hrát pořádný fotbal, když to tak řeknu. Nadchlo zejména šedesát vteřin, během nichž stihl na jedné straně Gallas bravurním skluzem odzbrojit unikajícího N’Goga a na zcela opačném konci hřiště zase Rosický po krásné kolmici Aršavina zvládl zmařit vynikající možnost ke skórování jedním neobratným dotykem navíc. Na hráčích bylo v těchto chvílích konečně vidět nějaké to nadšení, což ostatně skvěle dokumentoval Bendtner, když se dravě vedral před protihráče, odolal jeho zatažení za rameno a v nelehké pozici zastavil míč o Reinu a duo liverpoolských stoperů.

Gunners momentálně byli v ráži a Reds vcelku viditelně přehrávali. A to se taky brzo promítlo na ukazatel skóre. Nejprve ještě Rosického ráně po přiťuknutí Bendtnera scházela větší přesnost. V 72. minutě už ale český internacionál po spolupráci s Bendtnerem volil variantu centru a posadil balon tak akorát na hlavu Diabyho, který se zjevil nikým nestrážen na malém vápně - 1:0.

Inkasovanou branku Liverpool kvitoval okamžitým převzetím iniciativy, koncovka pro ně však dlouho byla něčím neznámým. Až v 85. minutě to vzal na sebe Babel a zpoza velkého vápna narýsoval ukázkovou pumelici, kterou Almunia vyrazil na břevno jen s vypětím všech sil. K další plnohodnotné střele už se liverpoolští do konce zápasu nedostali.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Arsenal vyhraje 3:1

Reagovat
Markus07

Liverpool neprohraje

Reagovat
klokan.paul

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 (2x rosa,gallas,nasri - kuit)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool musíme vyhrát, abychom se udrželi v top 4 tip 0:1 - Ngog

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím, že to bude zrovna NGog, když jsem viděl, co zahodil s Boltonem ale za ten výsledek bych se určitě nezlobil. Můj tip je Kuyt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Liverpool prohraje a spadne pod pohárové příčky. Tip 2:1, goly: Aršavin, Fabregas - Kuyt

Reagovat
Devil

1:1

Reagovat
vanGomm

Arsenal snad 3x v řadě neprohraje.Ovšem Liverpool v posldní době dost boduje takže si tipnu X.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že AFC neumí hrát na týmy u Big Four, proto si myslím že na základě předchozích 2 proher přijde další ránna a to třetí prohra za sebou. Můj tip AFC 1:2 LFC > góly > Veermalen. , Ngoh, Gerrard:)

Reagovat
smazaný uživatel

máš poloviční pravdu, proti týmům big 4 nám to nejde, proto dnes vyhrajeme ptz Live už v big 4 resp. big 3 není...(neber to vážně jen chci nas.at fans poolu )

Reagovat
smazaný uživatel

Ahá, no abyhc pravdu řekl tak si mě nenasral i přesto, že jsem velký fanda a obdivovatel LFC. Když si vezmeš tak arsenal byl minulou sezónu skoro ve stejné situaci jako ted LFC. Jenomže LFC má nejlepší fan na světě a tým , proot skončí na konec 3.:) a AFC bude bojovat o 4. místo:) Neber to tak ale chtěl jsem nas. fan AFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 gerrard,kuyt,maxi :)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 ...fabregas...kuyt, gerrard...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím:)

Reagovat
smazaný uživatel

GUNNERS ! a ted mluvte liverpoolaci plnou drzku kecu a najednou prohra

Reagovat
smazaný uživatel

Bože, kolik ti je???? 13???

Reagovat
smazaný uživatel

nenapadlo te nic inteligentnejsiho nez se zeptat na vek? celkem se ti smeju..ikdyz te docela chapu radsi ses zeptal na takovouhle otazku nez na nejakou z toho strasnyho vykonu liverpoolu

Reagovat
smazaný uživatel

hele jestli mas nejakej problem tak si to pojd vyresit jinam takovyhlema stupidnima kecama ohledne Liverpoolu muze mi tfkt jen nejakej idiot... jelikoz si muze rejpnout ale pokud se podivam celkove na bilanci anglicky premier league tak Liverpool je mnohonasobne lepsi nez Arsenal a jeste dotaz .. Kolikrat Arsenal vyhral LM??

Reagovat
smazaný uživatel

bavi se snad nekdo s stebou? ja sem jenom psal..ze tady meli vsichni kecy jak arsenal dostane a ono nic ,potom na me tamten chytrak tzacal rozjizdet kolik mi je nemam vubec za potrebi se tady s tebou hadat..LM vubec nezminuj mam za to ze si ted v ni arsenal vede lip jak l'pool

Reagovat
smazaný uživatel

Aha takze Rasenalu se jednou vede a hned s tim machrujes? hele klid se otud jdi se ke svym ok? jelikoz machrovat tady na jiny umi kazdej ale fraje v realu z oci do oci bys uz nebyl vid ze en? tak prosim klid a mazej :) jinak nerikam ze se jim nevede jo jsou v LM ale stejne rekni... jakej tym v anglicky league je nej.?? hmm? Liver... mej s etesilo me a bey :P tady jsou jen Liverpoolci

Reagovat
smazaný uživatel

jak uz psal nikikrew asi sis nevsiml ze tohle je zapas mezi arsenale a liverpoolem takze nwm co tu rozjizdis ze tu sou jenliverpoolaci nemachruju jen rikam svuj nazor..liverpool je nejlepsi tym v premier league ? :D tak se podivej do tabulky..ikdyz o tabulku ani tak nejde staci se divat na to jak liverpool hraje..dobre neberu ti to fandis liverpoolu ale me se proste hra lverpoolu nelibi..podivej se na arsenal.to je sehranost ..

Reagovat
smazaný uživatel

gol dá asi diaby nebo nasri

mohl by dát rosicky

Reagovat
Nikikrew

Aky liverpoolci????podla mnato bol zapas medzi Liverpoolom a Arsenalom.Co sa tyka ligy majstorv tak je to uz davno.OVtedy ste nic nevyhrali..ani zrovna my tiez nie ale aj ty by sa sa mohol ukludnit Papmy...nenervas ze ste zasluzene prehrali..liverpool uz neni to co byvalo.Hlavne ze Gerrad tam filmije ako maly...lol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele