36. kolo
24.04.2010 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Druhý šlágr nudil a dospěl k přiléhavé remíze 0:0

Už ani teoretickou šanci na zisk titulu Arsenal nemá. Může za to dnešní bezbranková remíza s Manchesterem City. Ten většinu zápasu strávil zalezlý na své půlce, ale na druhou stranu kýžený bod nakonec uhrát dokázal a na čtvrtý Tottenham tak nyní ztrácí už jen pouhý bod. Kanonýři naopak už jen těžko přijdou o svou třetí příčku.

Ukázková nuda v Londýně. Jakkoliv se taková představa možná před zápasem zdála nereálná, nakonec se změnila v drsnou skutečnost. Lukasz Fabianski se za celý první poločas nemusel vytasit ani s jediným, byť sebebanálnějším zákrokem, zatímco Givena prověřila tak akorát Nasriho střela z úhlu. Taková je vizitka útoků obou mužstev. Jeden z nich jako by prakticky neexistoval a každou jeho minimální snahu spolehlivě vygumovala dvojka Silvestre-Campbell. Druhému pro změnu zoufale vázla finální, respektive spíš předfinální fáze. Faktem zůstává, že Arsenal nezaujatému divákovi nabídl alespoň pár povedených kombinací, kdežto ManCity ani to ne. Z jeho řad lze ovšem rovněž vyzdvihnout práci obou stoperů, zejména pak Kola Tourého, který se od Van Persieho prakticky neodlepil a v součtu mu žádnou pořádnou šanci nedovolil. I všeobecně defenzivní taktika Citizens neměla výraznějších trhlin. Perfektně nabourávala nejen divákův dojem ze zápasu, ale i klasickou hru Arsenalu.

V druhém dějství už ManCity svá zadní vrátka alespoň trochu pootevřelo a brzy také přeskupilo řady z rozestavení 4-5-1 na variantu se dvěma útočníky. To napomohlo k mírnému vyrovnání ofenzivních sil, ale adekvátní porci gólových šancí diváci stále postrádali. Konečně první pořádná střela druhé půle, příchozí v 70. minutě, s sebou pak rovnou přinesla těžké zranění Givenovi. Ten se totiž po Diabyho štiplavé ráně natáhl tak nešťastně, že si udělal něco s ramenem a podle zásahů, které podstoupil hned na hrací ploše, i brankářova pláče lze předpovídat, že si v této sezoně už nezachytá. Jeho náhradník, debutant Nielsen, se potom v brance sice nemusel příliš ohánět, ovšem do konce zápasu přihlížel soustavné převaze soupeře. Ten navíc nebyl daleko vedoucí branky v 84. minutě, kdy z nadějné pozice zahrával přímý kop Van Persie a jeho kroucený míč minul levou šibenici Nielsenovy svatyně doslova o chlup. Sám Faeřan (mimochodem první příslušník tohoto malinkého státu, který kdy startoval v Premier League) pak musel zasahovat jen proti slabému Bendtnerovu projektilu ze značného úhlu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (34)

Přidat komentář
Losinho

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

arsenal si neumi dat takovi srace jako jsou vsechny v city hahah tam je snad jedinej hustej hrac a to je apac (tevez)jinak samy mrdkynci!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mircu5

1:3 Peršan-Ade,Tévez,SWP

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (0:0) RvP...

Reagovat
Devil

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

To je jasná výhra, ARS se bez Fabreho na nic nezmůže, navíc už ani o nic nehraje, takže tipuju, že tu sezonu už jen tak nějak dohraje 0:2 (Adebayor,Tévez)

Reagovat
smazaný uživatel

snad výhra a na dálku nám by nám měli "píchnout" účkaři..., protože o čtvrtej flek se bude hrát jako o titul !

Reagovat
Mircu5

Navíc jim bude chybět Vermaelen, bez kterého jsou sklenění. Gallas, Fabre a vůbec bych se nezlobil, kdyby chyběli Almunia Podle mě tam zvítězíme o 2 góly a United vyhrajou taky, takže jdeme zase před Tottenham a pak už jen porazit Astonku, Tottenham stačí uhrát remízu a West Ham, to musíme doufat, že už budou zachráněni a že nebudou zlobiit Věřím nám, 4 flek je náš, máme to ve svých rukou.

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel ti budu muset udelat radost ptz Almunia nenastoupí

Reagovat
Mircu5

Pokud tomu opravdu tak je, tak asi padne dost gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

22. 04. 2010, 18:50

Arsène Wenger dnes prozradil, že Alex Song má velkou šanci být zpět na sobotní zápas s Manchesterem City. Bohužel rovněž potvrdil, že trojice Arshavin, Denilson a Almunia je stále mimo hru.

Reagovat
smazaný uživatel

http://citizens-fc.webnode.sk/

typoval bych remízu 1:1 bo 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že 2:1 (RvP, Bendtner-Tevéz)

Reagovat
vanGomm

Arsenal už vlasně o nic nehraje a bez stresu se dobře hraje.Přesto v tomto případě víc věřím Manch.City.Tipuji tedy X2.I když případná remíza bude v boji o 4 flek asi málo.

Reagovat
smazaný uživatel

snad to city daju a pristi rok si zahraju ligu mistru

Reagovat
smazaný uživatel

nezahrajou protože stejně by vyhořeli v předkole

Reagovat
dadoprso

Neví někdo proč za Arsenal nechytá Mannone? Je zraněnej ,nebo jen Wenger upřednostňuje fabianskiho?

Reagovat
smazaný uživatel

Wenger upřednostňuje Fabianskeho, ikdyž myslím, že to není moc dobrá volba, což už se několikrát potvrdilo.

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
diastan

1:2 - Bendtner-Tevez 2x

Reagovat
Devil

To byla nuda v Brne.....Starej Campbell a Silvestre si s Tevezem Degenem a pozdej s tim vysmatym culikatym Africanem poradili na 1.

Jinak CityBank si ani nepsoukl a Hazena v podani Arsenalu taky bida.

Bellamy by se mel schladit degen.Givena je me lito,ale ne ze se zranil,ale ze opustil milovany Newcastle a padl do toho blede modreho hnoje....penize penize.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi ale opravdu velký DEGÉN. Kdo by nešel za pěnizi, co??? I ty by jsi šel DEGÉNE.

Reagovat
Devil

Bla bla bla....a stejne ne!

A zapamatuj si jedno-Best je pouze George!

Reagovat
Mircu5

Ježiš ty nejsi normální, že ty máš papíry na hlavu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

Kde je ta tva jasna vyhra???

Reagovat
smazaný uživatel

Netip jsem to dobře, přiznávám, ale ty tvý kecy jsou fakt stupidní

Reagovat
diastan

tipoval, ze vyhraji city 0-2, a ty ze Utd. 4-1, tak nevim cim do nej narazis

Reagovat
Mircu5

Toho blbečka bude asi nejlepší ignorovat, nemám už na něho nervy...

Reagovat
Devil

Reagovat
t0mmy33MCFC

chlape radsi jdi resit jak oddluzite tu vasi americkou rodinku, abyste nedopadli jak pompeys

Reagovat
smazaný uživatel

navšitvte tento skvělý web http://citizens-fc.webnode.sk/ , přidávejte příspěvky a své komentáře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele