11. kolo
31.10.2009 13:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Londýnské derby s přehledem opanoval Arsenal

Jednoznačného vítěze má nejprestižnější londýnské derby. Podzimním králem hlavního města Albionu se stal díky dvěma slepeným brankám z konce prvního poločasu Arsenal. Ten tak ziskem tří bodů nepříjemně tlačí na Chelsea s Manchesterem.

Úvodní pasáže nejslavnějšího londýnského derby opanovali na Emirates Stadium domácí. Ti ctili své letité vyznání o tom, že balon na vlastních kopačkách je dobrý balon, ať už se nachází v jakékoliv vzdálenosti od branky soupeře.

Ovšem Kanonýři dnes zároveň byli i nebezpečnější stranou. Vždyť kdyby Clichyho tečovaný křižný pas trefil Aršavin o něco lépe, mohlo to být už po čtvrthodině hry 1:0 pro domácí. Takhle zacílil jen do otevřené náruče Gomese. Brazilský gólman nebyl bez práce ani v následujících minutách. Když Fabregas promptně navázal na Aršavinovu zblokovanou střelu neváhal se dokonce blýsknout skvělým reflexním zákrokem, aby četným fandům Arsenalu zkazil předčasné oslavy.

Do třetice všeho nevyužitého zaváhal ve 30. minutě i Van Persie, jehož po hrubce Ekotta našel mezi obránci Fabregas. Holandský snajpr se na Gomese řítil sice z notného úhlu, ale i tak mohl této akci přiřknout určitě zdařilejší koncovku.

Tottenham si v prvním poločase musel vystačit jen s polovičními, nedotaženými šancemi. Poprvé dravě kopíroval osu hřiště Keane, až mu kousek od malého vápna ukopl míč Song. Potom to byl Crouch, kdo si nabíhal na Čorlukův zdařilý centr před soupeřovu svatyni a před kým Vermaelen na poslední chvíli zakročil. První poločas už tak pomalu spěl k bezbrankovému konci, až udeřili domácí po naprosto triviální rovnici. Sagna zprava házel aut, narazil si s Fabregasem, na nic nečekal a hned hledal ve vápně Van Persieho, který se natlačil před Kinga a podél přední tyče propasíroval míč do sítě - 1:0, jak snadné.

Avšak ještě jednodušší recept na přípravu gólu publiku za pár vteřin předložil Fabregas. Ten Kohoutům uloupil balon okamžitě po rozehrávce, drze s ním prošel středem hřiště skrz tři protivníky a ideální střelou k pravé tyči Gomesovy klece zvýšil.

Hned zkraje druhého dějství mohlo být definitivně hotovo, jenže Diaby svou úlohu dorážejícího hráče vůbec nezvládl, protože trefil jen dobře postaveného Bassonga. O pár chvil později neuspěl ani Eduardo unikající prakticky sám na Gomese, když jenom nastřelil nastavenou pravou ruku brazilského brankáře. Nadvládu Arsenalu pak na okamžik přerušil Bentley s nebezpečným provedením přímého kopu po ruce Gallase, ovšem ani taková příležitost hostí Gunners nerozhodila.

Ti brzo svého rivala dorazili. Po ošklivém faulu na Eduarda ponechal rozhodčí Clattenburg výhodu, čímž zprvu poněkud rozhodil i pronikajícího Sagnu. Ten se nakonec přeci jen rozhoupal k centru, po kterém se jenom tak napůl vrhl Gomes, samou nekoncentrovaností ho propustil k Persiemu a ten snadno vsítil třetí branku svého mužstva.

Tottenham nebyl v těchto chvílích jenom nalomený, nýbrž doslova přelomený. Další slabší chvilky soupeřovy defenzivy mohl využít v 65. minutě Eduardo. Tomu mírné ofsajdové postavení dopomohlo k zvláštní situaci, kdy se kousek za šestnáctkou mohl hned několik vteřin připravovat k překonání vyběhnutého Gomese. Tíhu očekávání nakonec chorvatský forvard neunesl, když po zemi zacílil mimo.

Vzápětí se konečně ke slovu párkrát dostali i Kohouti, ovšem obě Crouchovy hlavičky byly až příliš slabé na to, aby nějak zaskočily Almuniu. Obecně byl v posledních minutách zápasu původcem aspoň nějakého nebezpečí vzdušný prostor, odkud se ke svým nepřesným pokusům prosadili i domácí Eduardo s Diabym.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ouuu xD je to tadyy xD 3:1...

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 kontumačně. Slepice nedojedů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

5-1 naucime je snaset vejce

Reagovat
smazaný uživatel

hosi neprecenujte 6:2

Reagovat
smazaný uživatel

slepicti fanoucsi tam hodi 6 vajcek a odtoho se budou odrazet balony do brany

Reagovat
smazaný uživatel

to je ubohý

Reagovat
vanGomm

Hrají 3 se 4 týmem tabuky a navíc je to derby.Tipuji neprohru Tottenhamu tedy X2.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lahvac-CZ

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

ukážeme slípkám kam nepatřej a to jest big 4

Reagovat
smazaný uživatel

vidim to na plichtu

Reagovat
smazaný uživatel

kde bere autor článku tu jistotu že chytat bude Almunia? je to dost pravděpodobný že opět dostane šanci ale sám Wenger řekl že už se rozhodl ale zatim si to nechá pro sebe...

a Gunners si napraví bilanci z posledních pár zápasů a nadělí sp*rs 4 branky

Reagovat
miezto

4:1(pen.) :D

Reagovat
smazaný uživatel

vy si z nás děláte srandu ale dostanete kanóní 1:2

Reagovat
Lorcan

vyhrajeme gunners spurs už dochází dech

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal-Tottenham 1 (2:1) Van Persie,Fabregas-Defoe

Reagovat
smazaný uživatel

3 : 1

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal vyhrál hladce tottenham na top 4 nemá

Reagovat
Counter

takhle nemůžeš soudit po prohře s Arsenalem - týmem, který Spurs v lize neporazili už 10 let...

Do Big4 se dostat můžou, pokud se jim budou vyhýbat zranění a nebudou ztrácet body s "lehkými" soupeři.

Reagovat
smazaný uživatel

Když chce někdo do Big4 tak musi vyhravat

Reagovat
smazaný uživatel

Fabregas si z vas udělal prdel nemate nato slepičky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele