34. kolo
14.04.2010 20:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Aston Villa - Everton FC 2:2

Everton sahal po dvou Cahillových hlavičkách ve Villa Parku po důležitém vítězství, jenže v nastaveném čase si dal vlastní gól Phil Jagielka a rozesmutnil fanoušky Toffees. Těm se totiž podobně jako celému Evertonu vzdálily pro příští rok Evropské poháry.

Jako první se do análů dnešního zápasu zapsal Steven Pienaar, respektive Collins, který statečně zablokoval jeho střelu. Z hranice šestnáctky pak nebezpečně střílel Biljaletdinov. Vzápětí se hra přenesla na druhou stranu, byl to Downing kdo nepříjemnou střelou donutil k dobrému zákroku Howarda. Americký gólman se musel činit i po další akci Villans. Tentokrát palebnou pozici připravoval Petrov, ale James Milner vyzrát na Howarda nedokázal, leč nestřílel špatně.

Slovo poté převzal Everton. Friedel nejprve vyrazil Osmanovu střelu levačkou a z výsledného rohu zastavil další pokus Biljaletdinova. O deset minut později se poprvé měnilo skóre. Skvělý trestňák z pravé strany zahrál Baines, posadil míč na hlavičku Cahilla a ten zkušeně zakončil. Pro australského záložníka to byla už neuvěřitelná 24. branka hlavou v Premier League, čímž vyrovnal rekord Petera Crouche.

Za dalších deset minut mohlo být srovnáno. Po oklamání Jagielky měl parádní pozici John Carew, ale míč napálil pouze do boční sítě. Pár minut před poločasem musel předvést skvělý zákrok Tim Howard, když Cuellarovi posadil míč na hlavičku Milner. Naštěstí pro hosty ale domácí obránce střelu příliš neumístil.

Ve druhém dějství se dlouho nic nedělo, až v 72. minutě udeřil Agbonlahor. Další výtečný pas poslal před branku Milner a Agbonlahor hlavou vyrovnal. Útok na to mohl vrátit hostům vedení Neil Osman, ale na poslední chvíli skvěle zasáhl Richard Dunne. Nebýt jeho, Osman by pravděpodobně střílel gól. Toffees ale nenechali druhý gól čekat příliš dlouho, když dvě minuty po inkasované brance opět vedli. Centr Pienaara opět uklidil za Friedelova záda hlavičkou skvělý Cahill.

Ve Villa Parku už se pomalu všichni smiřovali s tím, že Aston Villa odejde s prázdnou, když v tom přišla druhá minuta nastaveného času a obrovská smůla Phila Jagielky, který si hlavičkou srazil Youngův centr do vlastní sítě. Howard byl bezmocný. Everton se sice ještě dostal do jedné velké příležitosti, ale Phil Neville poslal míč vedle branky, a tak Toffees "pouze" remizovali s Aston Villou 2:2.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Mircu5

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 každopadne obe mužstva daju gol

Reagovat
Zaschrona

0:2.. COYB!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele