36. kolo
24.04.2010 16:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Bolton Portsmouth neporazil, přestože ještě o přestávce vedl o dva góly

Na jednu stranu možná zbytečná ztráta vyhraného utkání, na stranu druhou zároveň bod postačující Boltonu díky prohře Hullu k definitivní záchraně. Ve zbytku sezony tak Coyle může dát ještě další příležitosti duu Weiss - Wilshere, které se dnes odděleně zasadilo o obě branky svého mužstva.

Jakkoliv oba týmy teoreticky měly postrádat větší dávku motivace, na Reebok Stadium se od počátku bylo na co koukat. Mohl za to především domácí celek, který celou první třetinu bezproblémově udávalo tempo hry. To zpravidla nebylo nikterak pomalé, energičtí mladíci Weiss s Wilsherem se moc chtěli ukázat a šlo to na nich pěkně vidět. Přesto zatím první šance Boltonu tvořili jiní borci. Slabá Taylorova střela z přímého kopu už ve třetí minutě vypadla Jamesovi z náručí a Cahill bleskurychle navázal krkolomnou dorážkou, která lízala levou tyč soupeřovy svatyně. Další příležitosti Trotters už ale pro změnu James bezchybně likvidoval. To když si zanedlouho doskočil pro Taylorovu hlavičku po krásném obloučku od Daviese.

Bolton tomuto zápasu vskutku od prvních okamžiků neohroženě dominoval, Pompey měli zájem tak akorát na nahodilých šancích. Do této kategorie spadají i dva Utakovy pokusy prakticky z ničeho, přičemž po jednom se neomylně vrhnul Jaaskelainen a ten druhý prosvištěl těsně vedle levé šibenice Finovy klece. Jenže permanentní územní převaha zpravidla přináší více šancí a Bolton naneštěstí pro Portsmouth ty dvě následující bez váhání využil. Může to být náhoda, ale také nemusí, že na obou těchto brankách Wanderers mělo lví podíl talentované duo W+W. Poprvé v 25. minutě Wilshere ideálně posadil míč na hlavu Klasniče a ten Coyleovi jasně ukázal, že měl v minulosti dostávat na úkor Elmandera více prostoru. Hned za dalších šedesát sekund se pro změnu ukázal Weiss, když si odvážně prohodil nezkušeného Sowaha a na hraně ofsajdu překrásně našel hladce skórujícího Daviese.

I když jim většinové držení míče nadále nic neříkalo, Pompey se posléze ještě o něco přiblížili gólu. Ovšem Smithova pozemní rána skončila pouze na tyči a Dindane pro změnu po individuální akci vysoko přestřelil. Bolton tak svého protivníka převyšoval mimo jiné, i co se efektivnosti týče. V druhé půli však takové lekce udílel spíše Portsmouth. Respektive stačil mu jeden protiútok, ďábelsky rozevřená obrana Boltonu a dostal se ke svému soupeři na rozdíl jediného gólu. Dindane si totiž krásně narazil s Piquionnem a pak podivným kopem překonal bezmocného Jaaskelainena. Od té doby už se hrálo prakticky rovnoměrně na obě branky. Hlavičku Piquionneho, kterou bravurně zlikvidoval spolehlivý Fin, vyvážil na opačném konci hřiště pokus Daviese, který až na brankové čáře blokoval Smith.

A jelikož se vyrovnala hra samotná, bylo docela nasnadě dorovnat i skóre, čehož se modří dočkali v 68. minutě. Tehdy zase Dindane dostal ideální míč před branku a svou roli splnil tak, jak se od něj očekává. Jeho asistentem byl tentokráte Utaka, jenž ho teď hledal pro změnu z levé strany. Portsmouth posléze docela dobře rezignoval na snahu celý zápas ještě otočit a spíš spokojeně držel aktuální remízový stav. To Boltonu zrovna nevadilo, jen v poslední minutě nastavení centroval Lee a Daviesův rozvážný pokus trochu polechtal pravou tyč Jamesovy svatyně.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele