8. kolo
03.10.2009 16:00 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Turf Moor odolává dál, narazil i Birmingham

Burnley je doma i nadále neporazitelné. Stoprocentní bilanci si udrželo i proti Birminghamu, který během necelých deseti minut sestřelilo dvěma góly a pak už si jen luxusní náskok v poklidu hlídalo. Jedinou šmouhou na tomto vítězství tak zůstává Larssonova branka z poslední minuty zápasu.

Jen z pár záblesků a nadějných náznaků se v první půlhodině žilo na Turf Moor. Burnley nebezpečně hrozilo zejména prostřednictvím svých krajních hráčů, centry a vůbec koncovky všech ataků ovšem stály za jedno velké nic. Záložníci Birminghamu zase hráli, jak kdyby je někdo očaroval. McFadden byl od svých spoluhráčů úspěšně odříznut, takže si Brums vůbec nevěděli rady, kterak vyzrát na soupeřovu obrannou linii.

Jakýž taký vzruch se dostavil až ve 34. minutě, kdy Elliott našel na hraně šestnáctky nebezpečně pálícího Nugenta. Za pár okamžiků pro změnu na opačném konci hřiště Bowyer nenastavil nohu ideálně do trajektorie Johsonova pokusu, a tak se balon za Jensenova záda smolně nedostal. Burnley teď mělo víc štěstí než rozumu. A podobně na tom bylo i zhruba šedesát vteřin před koncem poločasu. Tehdy se Garry O’Connor vydal na odvážný výlet skrze několik protihráčů a na Jensenovi si vynutil skvělý reflexní zákrok.

K uzoufání nudnou první půli následovalo sympatické druhé dějství. Do něj vstoupili o něco lépe hosté, Larsson však přestřelil. Úřadovat tedy mohli Clarets. Zdařilý brejk rozjel pravý bek Mears, našel rozeběhnutého Fletchera, který s trochou štěstí na Harta ranou levou nohou vyzrál. Pak skotský forvard pro změnu dvakrát zaváhal, když nejprve nastřelil tyčku, aby záhy nechal vyniknout soupeřova golmana. A třetí úsek první půlky druhé části - další balon za Hartovými zády. Tentokráte si Bikey vyměnil míč s Nugentem a udělal z nadějného brankáře jen bezmocnou figurku.

Závěr střetnutí patřil spíše Birminghamu, i když Mears se ještě v 78. minutě přihlásil o slovo štiplavou hlavičkou, kterou musel Hart vyrážet nad břevno. Avšak tečku za tímto zápasem napsal Sebastian Larsson a dal si sakramentsky záležet na tom, aby utkání nedělala ostudu. V poslední minutě uzmul Jensenovi čisté konto výstavní střelou ze standardní situace.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Burnley si udrží domácí neporazitelnost.....2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Burnley si udrží domácí neporazitelnost.....2:0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

to Burnley už musí doma prohrát když tam uměj kopnout do míče jenom David Nugent a Andre Bikey

jinak sou to socky

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 vsadím si totiž na 1-ku

Reagovat
smazaný uživatel

Uhodl jsem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele