11. kolo
31.10.2009 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Everton FC - Aston Villa 1:1

Everton po několika zápasech konečně boduje, dnes vydoloval bod ze zápasu s Aston Villou, v němž vedl 1:0, ale nakonec remizoval. Obě mužstva navíc dohrála bez vyloučených Biljaletdinova a Cuellara.

Toffees sice měli obrovské problémy s marodkou, ale do dnešního nakonec stihli naskočit obránci Baines s Yobem a také ruský záložník Biljaletdinov, který byl velkým oživením. Everton se snažil vytvořit si v úvodu nějaké šance, ale zejména přes dvojici Collins, Dunne se mu přecházelo těžko. Nejprve centroval Biljaletdinov, ale míč těsně před Fellainim ukopl Collins. Poté už se dostal do hry i gólman Brad Friedel, jenž nastoupil ke 200. utkání v Premier League v řadě a musel vyrážet nebezpečnou střelu Yakubua. Villa odpověděla Youngovým trestným kopem, který málem našel na zadní tyči číhajícího Dunna. Střely Warnocka a Heskeyho se neujaly.

Rozuzlení prvního dějství přišlo až v jeho samém závěru. To útočnou akci rozjel po levé straně Tim Cahill, setřásl Dunna a poslal do vápna centr. Ten lízl Yakubu, čímž znemožnil zakročit Collinsovi a míč tak propadl až k Biljaletdinovovi, který poslal Everton do vedení.

Martin O'Neill na nepříznivý stav zareagoval nasazení Johna Carewa a norský útočník se mu okamžitě odvděčil. Ještě nutno podotknout, že střídán byl zraněný Milner. Jen minutu po startu druhé půle totiž vyslal centr do vápna Warnock a ačkoliv Agbonlahorův pokus Howard zlikvidoval, na dorážku Carewa už nestačil.

Aston Villa postupně ve druhém poločase rozevírala křidýlka, načež Moyes reagoval stažením Fellainiho a nasazením ostříleného forvarda Sahy. Ten se pět minut před koncem dostal do ideální pozice, ale netrefil. Černou kaňku za utkáním nakonec udělaly dvě červené karty, které v posledních minutách inkasovali hráči na obou stranách. Nejprve za ošklivý zákrok na Petrova musel předčasně do sprch Biljaletdinov, o chvilku později ho po druhé žluté kartě následoval Cuellar.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1 body zustanou doma

Reagovat
Lahvac-CZ

1:2 Villa zabojuje

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1, možná výhra Villans. Na nich Toffees nechytnou formu

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele