16. kolo
13.12.2009 17:00 CET
1 : 2
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Benítezova židle se teď klepe ještě víc - jeho Liverpool nestačil na slabý Arsenal

I přes otřesný výkon v první půli nakonec Arsenal slaví klíčový triumf nad Liverpoolem. Ten naopak zabředává ještě hlouběji do krize, která ho momentálně provází. Vinou další ztráty Reds dovolili i nováčkovi z Birminghamu, aby se na ně bodově dotáhl. Bude následovat Benítezův konec?

Ačkoliv se úvod zápasu nesl spíše ve znamení pevných hrází na obou stranách, v rozmezí od jedenácté do třinácté minuty hned dvakrát dění na hřišti vytrhlo diváky ze sedadel. Poprvé Gerrard skvěle vyřešil přečíslení soupeřových zadáků přihrávkou do jasné pozice Torresovi, ten však koncovku nepěkně uspěchal a dovolil Almuniovi relativně snadno zasáhnout. Také u druhé nebezpečné situace nechyběl domácí kapitán, který si tentokrát sám chystal míč na střelu, když se mu pod nohy vrhl William Gallas. Kontroverzní sudí Webb ovšem zřetelný kontakt obou borců přehlédl a stoprocentní penaltu neodpískal.

Defenzíva Kanonýrů si tak během krátkého intervalu nejednou vybrala slabší chvilku, zatímco její kamarádka ofenzíva se trápila snad ještě více. Útoky Arsenalu byly povětšinou plynulé jen do toho okamžiku, než začalo přituhovat, pak jako by se Gunners lekli a z nadějného něčeho nakonec nebylo vůbec nic.

Pravdou ve finále je, že Londýňané svému protivníkovi stačili tak akorát prvních pět minut. Pak postupně odpadávali, až se kolem 25. minuty dostali pod takřka soustavný tlak. A ve vyznávání hesla "marnost nadevše" pokračovali i nadále, když místy v porovnání s Liverpoolem představovali jakousi obdobu biblického Davida. Přesto Arsenal dlouho odolával a inkasoval až ve 41. minutě. Tehdy Aureliovu standardku Almunia vyrazil jen ke Kuytovi, kterému ve vstřelení branky nezabránila ani trojice clonících Kanonýrů.

Jediným střeleckým pokusem Gunners v první půli byla nepřesná pozemní rána Nasriho. V podobném duchu zkoušel štěstí i Fabregas v úvodu druhého dějství. To ale nemění nic na tom, že se dnes borci z Londýna dostávali do palebných pozic až zoufale řídce. I se stále stejným počtem střeleckých pokusů pak ovšem Gunners zvládli vyrovnat. K té trefě opravdu přišli jak slepý k houslím, což jenom potvrzuje fakt, že šlo o branku vlastní. Na pohled průměrný centr do pokutového území totiž dopravil za Reinova záda nemotorný Johnson a začínalo se odznovu.

To pochopitelně vyhovovalo spíše hostům, Reds byli úplně otřeseni a z takového stavu se jen tak neprobrali. Po bezmála hodině hry totiž podcenili další obyčejný centr do pokutového území, míč propadl až k Aršavinovi, jenž si ho ideálně zpracoval a i v pádu vystřelil nejlépe, jak mohl. Reina se jen bezmocně ohlédl za balonem odrážejícím se od tyče a neomylně mířícím za brankovou čáru. Ruský forvard dal tímto všem vzpomenout na svou loňskou one-man show proti témuž soupeři.

Až po této úchvatné trefě se liverpoolští jakž takž probudili. Jejich přehnaná pasivita už byla potrestána dostatečně. Přesto se do prvopoločasového rytmu ne a ne dostat. Arsenal konečně představoval vyrovnaného soupeře, což Reds pochopitelně do karet zrovna nehrálo. Trápení domácích nicméně neutnul další zásah Gunners, ale až rozhodčího závěrečný hvizd. Také Arsenal totiž pořádně nevěděl co hrát, on však alespoň mohl být plně spokojen se stávajícím výsledkem.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
Honda

ikdyž sem fanda LIVERPOOLu tk nechapu ten kurz :D :D ikdyz Torres uz by mel hrat ale 3.tym proti 7. a bookmakkri vic veri LIVE (no ae jsem raad) když to tak vidi proc ne ? :D

Reagovat
diastan

jn taky ho nechapu ztraci na arsenal ,,cele,, 4 body.Myslim si, ze liv min remizu uhraje ikdys mam raci arsenal

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že Arsenal vyhraje, ikdyž by nebylo hezká Liverpoolu ještě víc podlamovat nohy, hlavně jsem zvědavej jak si Traoré poradí s Kuyitem (srry ale fakt nwm jak se to blbý jméno píše) x)

Reagovat
smazaný uživatel

To jméno se píše všelijakými způsoby třeba: Kuyt, Kuijt atd...Věřím ve výhru REDS

Reagovat
Tomtaf

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

jestli nastoupí Arshavin na hrotu jako proti Stoke tak se má Liverpool čeho obávat, vubec bych se nedivil kdyby jim dal Andrey letos bůra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

GUNNERS !

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Arsenal bude žádat po Nizozemské fotbalové asociaci finanční kompenzaci za zranění Robina van Persieho. Útočník londýnského klubu byl zraněn v nedávném přátelském utkání v Itálii a před sebou má ještě zhruba čtyřměsíční pauzu.

nic jinýho než souhlas

Reagovat
Amos

Dneska to vidím špatně,podlě me prohrajem o dva goly ..

Reagovat
smazaný uživatel

"jeho Liverpool nestačil na slabý Arsenal"

Reagovat
smazaný uživatel

almunia musí preč neskutočne slabý brankár, dúfam, že AW kupi rýchlo náhradu, alebo aspoň dáke hosťovanie nech vybaví, nechápem ako on môže byť v arsenale, to isté sa dá povedať o rosickom

Reagovat
smazaný uživatel

počkej co máš proti almuniovi dneska slušenej výkon.. i když to není brankář světové extratřídy tak si myslim že na tuhle pozici gunners schánět nemusí.. a už vůbec nechápu co máš proti rosickýmu kterej do týmu (pokuď není zraněnenej) výborně zapadá..

Reagovat
smazaný uživatel

kukáš dáke zápasy arsenalu ? dnes jeho gól takú loptu musí chytiť ľavou zadnou, proti chelsea strašne trapny výkon, 2 góly jeho, nevie vybehnúť na center, slabé čítanie hry ... nepresné dlhé lopty proste nič moc... za slovan BA by som ho nepostavil !

VIVAt ANTISLOVAN

Reagovat
smazaný uživatel

Slovan BA i s celou Gorgon ligou do prdele

Reagovat
smazaný uživatel

práve preto slovan je čo sa týka úbohosti na prvom mieste na Slovenku !!! tak práve preto

Reagovat
smazaný uživatel

to víš že koukám ale nezdá se mi že by jsme nutně museli nakupovat novýho golmana jako neříkám že je to můj oblíbenec ale hledal bych posili spíš do jiných řad

Reagovat
smazaný uživatel

prečo kúpiť? lukasz môže v pohode chytať nevidel by som v tom problém (a ak nej tak po sezóne dakoho poriešiť)

Reagovat
smazaný uživatel

Víte, jaký je nejoblíbenější film pana Beniteze? Lepší už to nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to by me zajimalo, jakej kreten psal ten clanek. Antiarsenalista. Idiot

Reagovat
smazaný uživatel

to jo souhlasím vůbec nešlo vidět že arsenalu nefandí

Reagovat
smazaný uživatel

toho redaktora by nemeli nechat psat clanky o liverpoolu,je na 100 procent ovlivneny a jestli byl vykon Arsenalu slabý,tak at se podive na ten svuj Liverpool

Reagovat
Nikikrew

neviem co tu pise omg ten redaktor. Ze ostrasny vykon arsenalu???to je teda fakt uroven neviem co hra ten vas liverpool 2 polcas pan redaktor

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele