5. kolo
12.09.2009 16:00 CET
4 : 2
(1:0)

Reportáž

Arsenal s Rosickým podlehl Manchesteru City

Citizens opět dokázali, že to letos myslí s útokem na horní příčky tabulky a rozvrácení velké čtyřky skutečně vážně. Dnes se jim totiž povedlo uhrát tři body proti nepříjemnému Arsenalu, za který nastoupil po několika měsících opět Tomáš Rosický. A co víc, hned se zapsal mezi střelce!

Manchester City neměl před tímto kolem na svém kontě ani jednu inkasovanou branku a pochopitelně toužil tuto sérii natáhnout o další zápas. A v úvodu duelu skutečně Arsenal k ničemu, z čeho by mohl nebezpečně zahrozit, nepustil. Podobně to ovšem vypadalo také na druhé straně hřiště.

Alespoň trochu vzruchu přinesl do hry v 9. minutě Adebayor, který si dělal v pokutovém území místo k zakončení, ale nakonec byl včas obrán o míč. To Gunners si řekli o slovo poprvé až v 14. minutě. Po rohovém kopu dostal dostatek prostoru k hlavičce Gallas a moc mu nescházelo. Míč poslal ovšem vedle. O moc lépe nedopadl krátce na to ani Sagna, jenž svou hodně nepřesnou střelou vystrašil diváky v horních řadách tribuny za brankou Shaye Givena.

Po necelých dvaceti minutách Citizens udeřili. Po faulu Sagny na Bellamyho sice zahrávali domácí standardní situaci z úctyhodné vzdálenosti, ale i přesto se dokázali prosadit. Po přesném centru zakončoval Richards. A i když jeho hlavička vypadala poměrně nenápadně, nakonec skončila v bráně. S pomocí Almunii, od něhož se míč nešťastně odrazil do brány, tak šel Manchester do vedení.

Oba týmy hrály po úvodním gólu o něco aktivněji, ale počet vyložených šancí to nijak neovlivnilo. Především Arsenal se jen marně prosazoval. K bráně Citizens se přiblížil pouze ve výjimečných případech. Ani Manchester na tom ale nebyl o moc lépe, a tak bylo jisté, že jak Mark Hughes, tak i Arsene Wenger měli o přestávce svým svěřencům co říct.

V 47. minutě se snažil o vstřelení gólu svému bývalému klubu Adebayor, avšak jeho střelu z hranice pokutového území dokázal zblokovat Gallas. Na druhé straně hlavou zakončoval Vermaelen, jemuž pro změnu scházela přesnost. Manchester sice hrál dnes doma, i přesto se ale zaměřil především na kvalitní defenzívu, zatímco ve předu operoval, jako jediný útočník, pouze Adebayor.

Moment, na který čekali všichni čeští fanoušci, přišel v 53. minutě. Na hřiště se na místo Denilsona dostal Tomáš Rosický a poprvé od ledna 2008 si tak zahrál soutěžní zápas za Arsenal. Navíc hned po pár sekundách si připsal na konto střelu, díky které vybojoval rohový kop.

Skutečnou tutovku si Gunners připsali v 57. minutě, kdy nebezpečnou hlavičku Gallase vytěsnil Given. Následná dorážka Bendtnera z hodně velkého úhlu naopak letěla vedle. O pouhé dvě minuty později měl Thomas Vermaelen dostatek místa k zakončení a střelou z dobrých 30 metrů pořádně vystrašil domácího gólmana, jenž měl co dělat, aby míč alespoň vyrazil.

Arsenal dostal Manchester pod velký tlak a nebezpečně hrozil. Ovšem mohli to být opět domácí, kteří se střelecky prosadí. Po rychlém protiútoku zakončoval z hranice šestnáctky Bellamy, ale Almuniu nijak nepřekvapil. Převaha Londýňanů vyvrcholila v 64. minutě, kdy se pozemní střelou ke vzdálenější tyči prosadil van Persie. Gólovou přihrávku si na konto připsal Tomáš Rosický.

Ovšem nerozhodný stav příliš dlouho nevydržel. V 75. minutě vyhrál souboj se Songem obránce Micah Richards, našel v pokutovém území Bellamyho a ten tvrdou ranou překonal Almuniu. A mohlo být pro Arsenal ještě hůř. O tři minuty později předvedl Adebayor neuvěřitelnou akci, kdy obešel hned tři protihráče, nasadil zkušenému Gallasovi jesličky a snažil se najít před bránou Wright-Phillipse. Tomu se však zakončení moc nepovedlo.

V 81. minutě byl reprezentant Toga opět vidět. Tentokrát zakončoval po centru Wright-Phillipse a jeho hlavičku už Almunia zastavit nedokázal. Adebayor však šokoval následnou oslavou gólu, a to když přeběhl celé hřiště a šel se radovat před sektor hostujících fanoušků. To však stále nebyl ze strany Manchesteru konec. Po rychlém protiútoku, který vedl Bellamy, se v zakončení objevil Wright-Phillips, jenž obhodil Almuniu a zvýšil na 4:1.

Arsenal se ale nevzdal a výsledkem mu bylo alespoň korigování výsledku na rozdíl dvou branek. Autorem přesné trefy byl Tomáš Rosický, který tak zažil z osobního hlediska výborný návrat. V 89. minutě se povedlo naopak trefit van Persiemu tyčku, to bylo ovšem vše, a tak se mohl radovat ze tří bodů Manchester City, již počtvrté v letošní sezóně.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tohle bude fantastické utkání my budeme štastnější 1:2

Reagovat
Devil

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Hele já vám proti Arsenalu fandil. Tak nebuď krutý!

Reagovat
Devil

Nevidim v tom nic kruteho...jen tip-ci me prani!

Reagovat
smazaný uživatel

určitě se zápasem spurs - man.utd. šlágr kola! koukal sem do programu, tak nám to dává prima cool. v prognózách budu opatrnější i když jsme loni kanonýry celkem jasně vyřachli, ale tam byla jiná situace ze strany ars. možná remiz, nebo bych si rád 3 x zařval gól, ale opačně než míní ďábel. koneckonců je s tebou devile docela legrace. třeba to v londýně dopadne 1 : 0. taky stačí...

Reagovat
smazaný uživatel

zdravim-v sobotu uvidíme jak sme dobrý-já myslim že dost takže vyhrajem

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 skvele utkani paradni fotbal krasne goly vse co ma poradny slagr mit

Reagovat
vanGomm

X

Reagovat
smazaný uživatel

no Arsenal to je muj ale city budou kousat ale ne tolik tip 1-3

Reagovat
smazaný uživatel

ne to sem si dělal srandu vidim to na jakou koliv plichtu od 0-0 do 4-4 bych se nedivil

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
Lahvac-CZ

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

zajímavej zápas, myslím že nepadne ani moc gólů, obaě mužstva by rádi brali

Reagovat
smazaný uživatel

3:4

Reagovat
Lorcan

0:2 Fabregas, Van Persie

Reagovat
miezto

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

vidím to na 1:0 citizens

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Goly: Adebayor, Bellamy - Van Persie

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sem tipnul střelce správně, akorát nebyli všichni, no.....

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenaaaaaal FC ! 1:3 Pojdme kanonýři !

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tupu zostavu som este nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

ja tipuji 2-2......Bellamy,Tevéz-Van Persie,Diaby

Reagovat
smazaný uživatel

Tevéz nehraje

Reagovat
smazaný uživatel

Nejaky link na stream cez Media player?

Reagovat
smazaný uživatel

Motyl Emmanuel jede, no... A Citizens taky.

Reagovat
smazaný uživatel

To ano rozjel se hezky kopnout ležícího protihráče do hlavy a provokovat fanoušky soupeře.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo....4 zápasy = 4 branky

+ to neuvěřitelné solo......

Reagovat
smazaný uživatel

DivochLubo Adebayor

Reagovat
smazaný uživatel

Tento zápas se Arsenalu vubec nevidařil ale počkejte až se zase dostane do formy

Reagovat
smazaný uživatel

zdravim po dlouhé době neapol v sobotu super match, i když mi přijde, že ve druhé půlce nám přestala hrát záloha. irelandovi to vůbec nešlo, de jong neviditelný, proto asi i ten tlak ze strany arsenalu. ovšem naše brejky ty byly jedinečný ! adebayera asi postih nemine, ovšem jak šel slavit gól před fans ars. to bylo dobrý ! uvidíme jak to dopadne, každopádně hrajem v neděli u účkařů, takže ztráta adb. by byla špatná. jestli se daj do kupy robinho a tevez...

Reagovat
smazaný uživatel

Tevez je mimo na 3 tydny a Robinho az na měsíc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele