4. kolo
29.08.2009 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Stoke City - Sunderland AFC 1:0

Sunderland nenavázal na výhru z minulého kola a ze Stoke City odjíždí s prázdnou. Domácím zařídil výhru dvě minuty před změnou stran útočník Dave Kitson.

Potters navázali na solidní výkon z minulého kola, kdy ale narozdíl od dnešního zápasu nedokázali využít své šance a pouze remizovali s Birminghamem 0:0. Díky dnešnímu úspěchu se ale Stoke posunul se sedmi body na neuvěřitelné třetí místo. Naopak Sunderland pokračuje v tradici - po výhře musí přeci zákonitě pokračovat porážka. A jinak tomu nebylo ani dnes; SAFC ve třetím kole porazil Blackburn 2:1, dnes ale opět body nezískal, stejně jako v kole druhém.

Diváci se museli bavit hlavně svými pokřiky až do sedmé minuty, to totiž přišla první šance domácích. Dave Kitson se zjevil v pokutovém území a střelou nad pořádně vystrašil obránce hostů. Sunderland kontroval šancí svého nejlepšího střelce Darrena Benta. Ofsajdová past domácích sklapla naprázdno a Bent si to po šikovné přihrávce Malbranqua mířil sám na branku. Situaci ale nevyřešil nejlépe, míč mu totiž dokázal odebrat jeden z domácích.

Darren Bent spálil svou šanci i o pár minut později. Anglickému střelci nabil Kenwyne Jones, skvělým zákrokem se ale tentokrát prezentoval Thomas Sørensen. Poté převzali iniciativu opět domácí. Několika dalekonosnými pokusy prověřili brankáře Gordona, největším úspěchem ale zůstavaly pouze dva rohové kopy po ranách Delapa a Whelana. Stoke svého soupeře zatlačilo, k dalším pokusům se dostal Faye, který dvakrát zahrozil hlavou. Ani jednou ale nebyla jeho střela přesná.

Po čtyřiceti minutách téměř využil zaváhání Ferdinanda domácí Lawrence, šanci ale dokázal na poslední chvíli zneškodnit brankář Black Cats Craig Gordon. Bent poté narušil tlak Stoku svou nepřesnou ranou z dálky, z následujícího protiútoku ale hosté inkasovali. Kenwyne Jones nedokázal hlavou odvrátit míč z vlastního pokutového území, ten propadl k Davu Kitsonovi a bývalý střelec Readingu si tentokrát s nabídnutou šancí poradil bez problémů - 1:0.

Potters pokračovali v tlaku i po změně stran. Do další slušné palebné pozice se dostal Whelan, jeho střelu ale těsně před brankářem zastavil Nosworthy. Na brankové čáře poté opět za brankáře zasahoval jeden z obránců - Bardsley. Tentokrát byl nešťastným střelcem Liam Lawrence. Manažer hostů Steve Bruce se snažil podpořit ofenzivní snažení svého týmu, do utkání nastoupil Campbell a Reid. Ani to ale Black Cats příliš nepomohlo.

Další příležitost promarnil dvacet minut před koncem Ricardo Fuller. Jeho levačka ale tentokrát mířila těsně nad branku. Poté se ale začali osmělovat konečně také hosté. Střelu Phila Bardsleyho je s obtížemi vyrazil Sørensen, střela Campbella byla v pokutovém území zblokována jedním z obránců. Představil se i Andy Reid, švýcarský útočník centroval na volného Jonese, reprezentant Trinidadu a Tobaga ale na míč nedosáhl. Stoke tak nadále zůstává na svém hřišti stoprocentní.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 hodne tesna vyhra Stoke je doma vyborny

Reagovat
smazaný uživatel

Vasdim svoje boty na to, že Stoke neprohraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke vyhrají 2:1...hrají atraktivní fotbal....

Reagovat
smazaný uživatel

SAFC také...

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
jv

DOBŘE STOKE

Reagovat
smazaný uživatel

Proč za Sun'land chytal GORDON?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele