24. kolo
01.02.2010 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sunderland po dlouhé době bodoval, ačkoli hrál opět mizerně

Střelci Stoke by si před zápasem se Sunderlandem asi dokázali představit lepší formu prodloužení neporazitelnosti, ale i tak vypadá těch pět utkání na pohled krásně. Naopak Sunderland je rád za jakékoliv protržení třízápasové série bez bodu, třebaže manažera Steva Bruce rozhodně netěší, že dnes jeho svěřenci vykázali tak málo invence a kreativity.

Hned ve třetí minutě měli výbornou šanci skvěle organizovaní hosté. Tuncayova záblesku geniality, přesněji řečeno jeho skvěle načasované patičky, využil ex-Mackem Whitehead k hladkému průniku do vápna. Při střele se však soustředil spíše na umístění než na razanci, takže k záložníkově nevíře Gordon stihl být u balonu včas. Také Black Cats si ale vytvořily zajímavou úvodní šanci, když Malbranque při zemi donutil Sorensena ke slušnému zákroku.

Jinak se ovšem v prvním i druhém poločase hrálo zejména silově, všichni aktéři kladli důraz především na bojovnost - zkrátka si dávali co proto. Hmatatelné napětí mezi oběma stranami pak vyvrcholilo ve 38. minutě, kdy Whitehead nešetrně zajel do Cattermolea a k údivu valné většiny publika inkasoval akorát žlutou kartu. Také oběť tohoto zákroku si však nenechala nic líbit a někdejšímu kapitánovi Sunderlandu vše vrátila i s úroky.

Na začátku druhého dějství musel Jones čistit prostor před vlastní svatyní při centru Higginbothama, ale to byla jen zářná výjimka, kdy se diváci mohli nadchnout pro fotbalovou podívanou. Jinak si akorát znovu zahvízdali na sudího Webba, který přehlédl ruku Hutha. V závěru zápasu ještě Steve Bruce poslal do hry Zendena s Campbellem, aby vzkřísili jeho skomírající ofenzívu, ale jejich spolupráce mohla zafungovat všehovšudy jedinkrát. Zůstalo však jen u snahy, neboť Campbell Holanďanův skvostný centr vlastně vůbec netrefil.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

sunderland

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele