38. kolo
09.05.2010 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Citizens stačila remíza k uhájení páté příčky, ceny útěchy

Ve vlažném duelu s West Hamem si Citizens zajistili alespoň tu pátou příčku, která je i tak s přihlédnutím k předsezonním prognózám pouze hořkým zklamáním. Přesto se ambiciózní mužstvo může honosit nejlepším umístěním za celé své působení v Premier League. Naopak pro West Ham je 17. příčka jedním z těch horších, rozhodně.

Celé utkání se neslo hlavně v duchu předváděčky pro Franca Baldiniho, asistenta reprezentačního kouče Capella, sedícího v hledišti a pozorně zkoumajícího výkony Adama Johnsona, Scotta Parkera či Carltona Colea. Faktem je, že Upton Park mohl po 90 minutách opouštět docela vesel. Adam Johnson totiž představoval permanentní hrozbu pro soupeřovy zadáky, spolu s dalším kandidátem nominace, Shaunem Wright-Phillipsem, si umně měnil pozice a společnými silami vlastně i zařídili jediný gól svého mužstva. Ten však padl až poté, co udeřil West Ham a Luis Boa Morte, jenž se na trávníku objevil přesně po roce pauzírování. V 17. minutě tento Portugalec vystartoval na Diamantiho šikovnou patičku a rozjásal londýnské publikem. Ovšem ne nadlouho. Hned za čtyři minuty zprava odcentroval Johnson, malinký Wright-Phillips na zadní tyči vyskočil nejvýše a odrazem od druhé tyčky vsítil.

Někdejší křídelník Middlesbrough nicméně pokračoval ve svém řádění. Neúspěšně orodoval za penaltu poté, co byl obrán o míč Upsonem, a pak ještě přihrál do šance Adebayorovi. Předvedl se ale i pracant Parker. Nejenže byl zase klíčovou součástkou zálohy Kladivářů, ale ke všemu vypracoval excelentní šanci pro Ilana, když nebojácně vnikl do útrob soupeřovy obrany. Brazilský útočník nicméně svůj projektil jenom otřel o vnější část brankové konstrukce a napodruhé jej už vychytal Fulop. I díky Parkerovi pak po celý druhý poločas Hammers svého protivníka přehrávali. A kdyby Carlton Cole či Franco vnesli do svého zakončení více klidu, mohli nakonec i vyhrát. Místo toho se sami strachovali, když Johnson znovu našel hlavu Wright-Phillipse. Ani nevzrostlý křídelník, ani později střídající Tevéz však nezakončili ideálně.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
Devil

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Měli by jsme dobře zakončit sezónu a pohlídat si 5. flek, proto by jsme neměli zaváhat. Tipuju 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

jo taky si myslím pohlídat si 5-flek a vyhrát. holt ve středu to nevyšlo, spurs se na nás dobře připravili a lépe zvládli zápas. o to víc mě šokovalo pozápasové prohlášení fanouška (rozporuplného) city "colina", že přestává fandit našemu týmu! to mě teda hlava nebere! i kdybychom třeba hráli conferenci navždy zůstávám fan-city!!! fanúšik, ktorý má historii našeho klubu v malíčku toto udělá! chápu, já byl taky ve středu večer po zápase zkoprnělý, ale nikdy by mě toto nenapadlo! opustit milovaný klub! jo teď se k nám hlásí hodně rádobypříznivců, ale pak se dovíte, že je to kvůli robinhovi, tevezovi apod. a jakmile tito hráči klub opustí už je citizens nezajímají! takový fanoušky-rychlokvašky vůbec neberu v potaz. vidíte robinho je v santosu a jeho vášnivý obdivovatel nenapíše do komentářů vůbec nic. no, taky dobře... takže v neděli potvrdit pátej flek, no a v srpnu začne novej kolotoč ! come city !

Reagovat
Losinho

Kdo je ten jeho "vášnivej obdivovatel" ?

Reagovat
Devil

vzdyt to tam pise!

Reagovat
Losinho

Jo aha, on myslí toho colina...

Reagovat
vanGomm

Tip X.Hráči Manch.City na tom nejsou po zápase s Tottenhamem určitě dobře.Přesto si myslím,že 5.místo jim zůstane a uhrají min.tu potřebnou remízu.

Reagovat
Mircu5

No já nevím jak na tom budou psychicky, ale doufám, že se bývalí hráči West Hamu Tévez a Bellamy prosadí, Tévez už pár zápasů gól nedal, když nepočítám penalty. Takže 1:3

Reagovat
Losinho

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele