1. kolo
15.08.2009 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Wolverhampton Wanderers - West Ham United 0:2

West Ham United splnil úlohu favorita a na hřišti nováčka zvítězil díky brankám Noblea a Upsona. Wolves především v druhé půli podal sympatický výkon, ale ke své smůle nevyprodukovali žádný gól.

West Ham začal na hřišti nováčka svižně a hned ve třetí minutě se po závaru ve vápně odhodlal ke střele Collison, jehož pokus k bližší tyči kryl Hennessey. Wolves vycházeli z dobré obrany a neuspěchanými přechody se často dostávali do nebezpečné blízkosti soupeřovy branky, často však prováhal správný moment ke střele.

Dvaadvacet minut trvalo, než Wolverhampton poprvé v Premier League inkasoval. Parádní trefou z dvaceti metrů pod břevno otevřel skóre Mark Noble. I nadále byl lepší hostující tým, který měl velké množství šancí, jak pojistit své vedení.

Dyer svým pasem našel za obranou Colea, který neprostřelil brankáře. Ten pouze vyrazil k Dyerovi, jenž ho přízemní střelou překonal, nicméně na brankové čáře zaúřadoval Craddock. Z následných dvou rohů zahrozil Ilunga. Nejprve jeho hlavičku vytáhl brankář, podruhé jeho střelu zblokoval Dyer, který patičkou nepřekvapil Hennesseyho.

Největší šanci domácích v první půli měl Milijaš, jenž napřáhl z první zpoza vápna a tečovaná střela skončila jen centimetry vedle tyče Greenovy branky. Z následného rohu už nováček nezahrozil a do šaten tak šel s gólovým mankem.

První dvě minuty ve druhé půli patřily jednoznačně domácím. Milijaš vystřelil již po dvaceti vteřinách a Green vyrážel na roh. Ten sice nebyl rozehrán nejlépe, ale londýnská obrana zachybovala a Green musel zasahovat proti střele z malého vápna. Ani odkop nic nevyřešil, v další akci se k přízemní bombě z vápna dostal opět Milijaš a hostující brankář se štěstím vyrazil.

Na druhé straně vyrobil hrubou chybu kapitán Craddock a Collison se po pasu do vápna dostal do skvělé příležitosti. S chladnou hlavou obehrál brankáře a zakončoval do odkryté branky, kde dokonale zasáhl obětavý Foley.

Atraktivní ofenzivní fotbal Wolverhamptonu přinášel další a další šance. Tu největší spálil Ebans-Blake, který se řítil z levé strane sám na brankáře, ale Green se opět vyznamenal a rukou míč vyrazil. Neproměňování šancí tak favorizovaní hosté potrestali jednadvacet minut před koncem. Po rohovém kopu si naskočil Upson a do protipohybu brankáře hlavičkou zvýšil.

Zápas poté ovládla především taktika hostů, Wolves se tak dostali už jen do jediné velké šance. Hlavičku z malého vápna ale opět skvěle vyrazil Green, který odehrál neskutečné utkání. Tři body se tedy stěhovaly do Londýna.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady je jasná plichta 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jj presne tak 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Stejné kurzy , ale tady to bude 1:0 překvapení

Reagovat
smazaný uživatel

Nováček překvapi 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

8:3

Reagovat
smazaný uživatel

moc směšne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele