32. kolo
10.04.2011 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Aston Villa - Newcastle United 1:0

Aston Villa se před dnešním duelem stále nacházela v bezprostředním ohrožení sestupem, a tak potřebovala už nutně zvítězit. Svůj úkol nakonec zvládla poměrně dobře. Newcastlu toho moc nedovolila, a proto jí k vítězství stačila jediná branka. Tu vsítil James Collins.

Úvod sice nenabídnul příliš zajímavých okamžiků, ve 14. minutě se ale hosté ocitli blízko první brance. Centr z levé strany sice přeletěl všechny hráče v pokutovém území, na zadní tyči se však zjevil záložník Barton a gólmana Friedela pořádně vystrašil. Nakonec ale poslal míč nad. Zanedlouho zahrozil také mladý útočník Nile Ranger, jenže ani on míč do brány propasírovat nedokázal.

Pak dala o sobě konečně vědět také Aston Villa a hned z toho byla úvodní branka zápasu. James Collins využil výborného centru Ashleyho Younga a poslal míč za záda Stevena Harpera. Žádné velké ofenzivní manévry ovšem tento gól neodstartoval. Jedinou pořádnou šanci do konce poločasu měl už jen domácí kanonýr Darren Bent, jenže jeho zakončení chyběla větší dávka přesnosti.

Hned po změně stran se musel vyznamenat Steven Harper, který výborně lapil těžkou střelu útočníka Agbonlahora. V 54. minutě na sebe Aston Villa upozornila podruhé. Tentokrát zahrozil Ashley Young, ale i jeho pokus dokázal vychytat pozorný Harper. Poté tempo hry výrazně opadlo a diváci byli svědky vcelku nudné podívané.

Na hřišti se skutečně nic zajímavého nedělo. Villans si v poklidu hlídali své vedení a do žádných útočných akcí se už nehnali. Dění na hřišti příliš neovlivnily ani střídání na obou stranách, a proto zápas dospěl ke svému konci bez další branky. Svěřenci trenéra Houliera si tak mohli vychutnat nesmírně důležité vítězství.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Devil

Straky slapem..... tip1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4 2

Reagovat
smazaný uživatel

7:6

Reagovat
smazaný uživatel

Aston Villa 0:2 Newcastle United

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele