9. kolo
23.10.2010 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Birmingham City - Blackpool FC 2:0

Birmingham utnul šest zápasů dlouhé čekání na ligové vítězství. Vrací svému soupeři dvě prohry zpřed dvou sezón v druhé lize a zaslouženě si připisuje tři body, ke kterým jim značnou měrou dopomohl kapitán hostí.

Po pěti minutách se k první vážnější šanci dostal Larsson, který z přímého kopu z osmnácti metrů přestřelil. V následující minutě střílel z vápna Harewood, ani on se mezi tři tyče netrefil. Zajímavou tříminutovku pak zakončil solidním zákrokem Gilks, když dokázal reagovat na Stunnignem tečovaný pokus Žigiće.

Ve 12. minutě doslova odmítl obrovskou příležitost O’Connor, když mohl běžet sám na brankáře. Místo toho volil pomalou chůzi a Cathcart mu tak míč na poslední chvíli vypíchl. Za další dvě minuty přenechal balón před vápnem Larsson Faheymu, který mířil jen těsně vedle.

Ve 20. minutě se na druhé straně neprosadil Campbell, jeho střelu z devatenácti metrů pokryl Foster. Nepochodil ani O’Connor, jehož sraženou střelu chytil brankář u bližší tyče. Crainey vybízel ke gólu Taylor-Fletchera, který by v pádu usměrňoval míč zcela jistě za brankovou čáru, kdyby mu nechyběly centimetry.

Devět minut před koncem první půle se tak z vedení radovali domácí. Na rohový kop si nejvýše vyskočil Ridgewell, špatnou hlavičkou nechtěně našel Žigiće, který v tísni orazítkoval břevno. Štěstěna Blues však chtěla tomu, aby se k míči znovu dostal domácí obránce a snadno uklidil míč za záda zmateného Gilkse.

Ten mohl inkasovat i chvíli před závěrečným hvizdem úvodního dějství, když míč propadl na zadní tyč k Žigićovi, který však osamocen netrefil míč z první dle svých představ a ze dvou metrů branku minul.

Vše ale napravil dvanáct minut po změně stran. Ridgewell vrátil zdánlivě ztracený roh z brankové čáry na malém vápně zpět před branku pouze k Adamovi. Ten ovšem nepochopitelně zavezl míč směrem do své branky a Žigić bez potíží pojistil vedení.

Druhý gól zapříčinil klidnou hru až do posledních minut. Přitom krátce po hodině hry mohl vrátit zpět do boje o body právě hříšník Adam, ke kterému se dostal odražený centr. Pohotová střela z šestnáctky mířila jen do míst, kde stál Foster.

Třináct minut před koncem se o třetí gól mohl postarat Bowyer, který se po nepovedeném rohu dostal ke střele z deseti metrů nikým netísněn, ale vysoko přestřelil. V 84. minutě hlavičkoval po rohovém kopu na druhé straně Southern, ovšem opět pouze do brankáře. Když ve třetí minutě nastavení vyrazil Foster i zdařilou střelu Vaughana z jednadvaceti metrů, získali domácí všechny body za vítězství 2:0.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele