22. kolo
04.01.2011 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Birmingham venku konečně urval tři body, odnesl to Blackpool

Konečně! Birmingham se ve 22. kole přeci jen dočkal prvního venkovního vítězství v sezoně. To mu až minutu před koncem vystřelil stoper Scott Dann, který se zatím letos s kolegou Johnsonem staral spíše jen o příděly do vlastní branky. Po rovných 50 letech se takto navíc Brums radují z výhry na Bloomfield Road.

Ústřední postavou úvodních minut musel být bezesporu Aliaksandr Hleb, který byl očividně dost povzbuzen nedávnými kritickými výroky na jeho adresu. Okamžitě například vyzval Ridgewella k centru, který málem usměrnil do branky Derbyshire. Od té doby se pak oba kluby předháněly v intenzitě tvoření vlastních gólových příležitostí. Na jedné straně se nehorázně ukopl Jerome, na té druhé měl skórovat Phillips, kterého však nohou vyčapal skvělý Foster.

Až poté si vzal znovu slovo Hleb a za vydatné pomoci Craineyho otevřel skóre. Zadák Blackpoolu ho napříč svým pokutovým územím nepochopitelně našel, jako by snad i chtěl, a běloruský záložník pak s klidem překonal Kingsona mezi nohama. Do konce poločasu si pak oba celky vyměnily letmé pozdravy ještě prostřednictvím Jeromeho, respektive Phillipse.

Do druhého dějství odstartoval značně jistěji Blackpool, který se před domácím publikem představil prvně po 6 měsících. Luke Varney ovšem ze slibné pozice vypálil nad břevno. Pak se dvakrát předvedl Adam. Nejprve kroutil svou střelu, aby ji nakonec přeci jen vyrazil Foster, vzápětí vyzval ke skórování Campbella, také jeho ale brankář vychytal. Posléze se karta obrátila díky střídání Larssona, jenž ihned vyslal do šance zakončené lobem do tyče Jeromeho a pak sám postrašil Kingsona z přímého kopu.

Dnešní utkání se však vážně přelévalo z jedné strany na druhou, a tak brzy zahřmělo zase na opačném konci hrací plochy. Taylor-Fletcher sklepl míč pro Campbella a ten utěšeným volejem konečně vyrovnal. Ani to ale nebylo všechno. Nejdříve Adam mohl rozhodnout, když se probil dopředu a napálil tyčku, aby dech beroucímu konci nasadil korunu Scott Dann, když doklepl do sítě Johnsonovu pobídku.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele