35. kolo
30.04.2011 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Blackpool po remíze 0:0 zůstává ve zdánlivém bezpečí, vše může změnit nedělní program

Dramatický duel na dálku svedl Blackpool s Wiganem. Tangerines jsou nakonec těsnými vítězi, protože jim i bezbranková remíza stačila na uhájení lepšího skóre a tedy i šťastné 17. příčky. Radovat se nicméně nemusejí vůbec dlouho, neboť až zítra čekají důležité zápasy nepříliš vzdálený West Ham a Wolverhampton.

Ve skutečnosti dnes Blackpool nutně potřeboval zvítězit, protože jej brzy čekají výlety na žhavou půdu Tottenhamu a Manchesteru United, tudíž také odstartoval o něco svěžeji. Sladké ovoce sklízel hlavně obvyklý presink Tangerines, který soustavně nutil zadáky Stoku k chybám. Jich však Campbell s Phillipsem využili pouze k polovičním šancím. Také Potters přitom zprvu využili své největší zbraně - standardní situace v podobě autového vhazování. Tentokrát Huth vystihl zaváhání Gilkse a musel být až na brankové čáře odmítnut Craineym.

Postupem času se ustálil evergreen zápasu. Určití fotbalisté Stoku působili vzadu netradičně nervózním dojmem, zatímco jejich ofenzivněji ladění parťáci celkem obstojně hrozili z brejků. Campbell s Phillipsem proto na jedné straně snadno vykombinovali skvělou příležitost pro Eardleyho, který ovšem minul, zatímco Kenwyne Jones v jednu chvíli unikal dokonce sám na Gilkse, aby po zdárném oběhnutí brankáře rovněž netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Z těch přesněji mířených ran lze zmínit tu Phillipsovu po šikovně rozehraném rohu Adamsem a také Whelanův pěkný projektil, po němž se musel Gilks natáhnout opravdu ze všech sil. Rozhodující slovo nakonec mohl mít opět Jones, když zvedl další souboj tváří v tvář s golmanem Blackpoolu, jenž ho protentokrát sám vychytal.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 0-Adam

Reagovat
Veselac

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele