38. kolo
22.05.2011 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Chelsea FC 1:0

Everton v posledním kole zdolal Chelsea V Goodison Parku 1:0 a sezónu končí na slušném sedmém místě. Na Chelsea se dnes dotáhl Manchester City, přesto zůstala na druhé příčce a i v příštím roce si zahraje ligu mistrů. Jediný gól zápasu vstřelil v době, kdy Toffies dohrávali o deseti, Jermaine Beckford.

Everton zvítězil zaslouženě, po většinu zápasu byl mírně lepším týmem, což se změnilo až na začátku druhé půle, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Coleman. Od té doby Chelsea tlačila, z protiútoku ovšem inkasovala po krásné individuální akci Beckforda a se sezonou se tak loučí porážkou.

První obrovskou šanci měl v sedmé minutě domácí stoper Phil Jagielka, který se dostal k perfektnímu centru Artety, hlavou však orazítkoval pouze břevno! Hned o chvilku později nebezpečně pálil Beckford, jeho chvíle ale teprve měla přijít. Úvodní příležitost Blues měl po čtvrthodině hry na svědomí Frank Lampard, ten však jakoby si řekl, že když už pokořil svou každoroční metu deseti ligových branek, může tentokrát nechat vyniknout pozorného Howarda.

Ve dvaadvacáté minutě to u úctyhodné vzdálenosti zkoušel Essien, bránu ale netrefil. Šest minut před přestávkou se k exekuci volného přímého kopu z pětadvaceti metrů postavil Leighton Baines, nejlepší hráč Toffies v sezoně však branku netrefil. V samotném závěru prvního dějství se do dvou slibných možností prodral Nicolas Anelka, v obou případech ho ale vychytal Tim Howard.

Hned dvě minuty po návratu ze šaten uviděl svou první žlutou kartu Seamus Coleman, šest minut poté jí následovala druhá a Coleman musel předčasně pod sprchy. V padesáté páté minutě odcentroval od rohového praporku Lampard a našel přesně hlavu nabíhající Johna Terryho, jenže jeho prudká hlavička skončila na tyči.

O deset minut později se ve stoprocentní příležitosti ocitl Anelka, tváří v tvář Howardovi ale selhal. Čech na druhé straně musel zasahovat proti tvrdé ráně Artety, dokázal si s ní poradit. Velkou možnost pak měl Distin, jemuž se snesl přímo na hlavu další skvělý centr Artety, Distin ale minul. Z následné akce Blues zahrozil Lampard, jeho umístěnou ránu ale Howard vytěsnil mezi tři tyče.

V sedmdesáté páté minutě zahrávali hosté rohový kop, Everton se však ubránil a Beckford se pustil do obranného bloku Chelsea, prosadil se hned přes čtyři soupeře a chytrým přehozením českého brankáře Čecha rozhodl. Pět minut před koncem měl svou největší šanci v zápase Lampard, jeho ránu ale zastavila tyč. Everton pak ubránil i závěrečný tlak soupeře a porazil Chelsea 1:0.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-2

ale bol by som rad za vyhru Fc Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Devil

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 3-Saha,-Torres,Torres,Lampard

Reagovat
lampard11

2-4 Saha,Arteta-Torres,Lampard,Malouda,Ivanovič

Reagovat
Tuxedo

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Ebola SVK

a po 38mé Mucha nič pekne ho osral ten couch ....prisahal mu že mu v závere dá zachytať si premier league a ....Jonny uťeč tu ťa nič dobré nečaká

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele