36. kolo
09.05.2011 21:00 CET
2 : 5
(0:3)

Reportáž

Fulham utržil debakl i pět žlutých karet, a tak na rozdíl od Liverpoolu do EL nesměřuje

Dnes vážně můžu napsat, že pondělní dohrávka na Craven Cottage skončila hokejovým výsledkem. Na chlup stejným rozdílem, jako dnes porazili čeští hokejisté Němce, totiž přemohl také Liverpool Fulham a minimálně na chvíli skáče přes Tottenham na pátou příčku. Ten hned v úterý sehraje klíčovou dohrávku s Manchesterem City.

Dnešní zápas lze charakterizovat minimálně dvěma způsoby - jako rychle rozhodnutý a jako exhibici hvězd. V tom nejlepším světle se totiž opět předvedl Suárez, který jednou skóroval a hrozil po dobu celých 90 minut, a hlavně Maxi, který po dnešním hattricku vsítil sedm branek ve třech minulých utkáních. Pracovat na vylepšení svého střeleckého záznamu přitom začal už po pár sekundách, když Suárez sice nedokázal najít Kuyta, ovšem na Salcidovu teč dokázal Schwarzer zareagovat až na poslední chvíli, takže argentinský křídelník zblízka hladce doklepl míč do sítě. Potom navíc hned za šest minut Johnson podél pravé postranní čáry pláchl Salcidovi a jeho centr Rodriguez opět chladnokrevně uklidil za brankovou čáru.

To sice ještě nebylo rozhodnuto, ale definitivní popravy se Fulham dočkal jen těsně po završení úvodní čtvrthodiny. Tehdy Kuyt na pravé straně napřáhl a u přední tyče nachytal Schwarzera na švestkách. Australský veterán nechal balon doslova proklouznout mezi prsty. Stejně jako Fulham nějaké body z dnešního zápasu. K těm pak Cottagers nepomohla ani slušná nadvláda po přestávce, ke které mu notně dopomohl střídající Zamora. V 57. minutě pak přišlo zasloužené snížení, když Dembelé využil právě Zamorovy přihrávky k prudké ráně vnějším nártem, která se ukázala být gólovou.

Ovšem Liverpool drama nepřipustil. Brzy Rodriguez dal vzpomenout na svůj krásný gól z mistrovství světa v Německu a bombou z 25 metrů zkompletoval svůj druhý letošní hattrick, aby pak opouštěl hrací plochu za ovací vestoje. Po pěti minutách se navíc konečně prosadil i neustále aktivní Suárez, kterého přenádherným pasem vyslal kupředu mladík Shelvey. Potom už Reds nemohl rozhodit ani pěkný zásah Sidwella, který si zpracoval míč na hrudi a pak z halfvoleje vystřelil druhý čestný gól Fulhamu.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:9

Reagovat
smazaný uživatel

zatim to nevypada nerealne ! :D

Reagovat
smazaný uživatel

jj 0-3

Reagovat
smazaný uživatel

1 4

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

jasná 2, come on reds, 5. flek volá

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham FC 0 : 2 Liverpool FC

Reagovat
smazaný uživatel

prosim LFC tento zapas musis vyhrat......

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

"Ovšem živoucí legenda slovutné fotbalové značky zatím u Hickse s Gilletem naráží v otázce přestupů, kde touží po rozhodujícím slovu, které mu Američané zatím ne a ne přisoudit. " ..čtu dobře?? Jak může někdo mluvit o H+G v souvislosti se součastným LFC?..zásadní neznalost

Reagovat
rybaar

Hickse a Gilleta už se LFC naštěstí zbavil.. spekulace ohledně Kennyho zde jsou trapné.. a s tím postupem z 6. místa si také nejsem jist, když má Mcity ligu mistrů, tak EL přechází na poraženého finalistu ne..? celkově matoucí preview

Reagovat
smazaný uživatel

autor preview by měl mít doživotní zákaz psaní článků, za prvé jsou pat a mat už od října z LFC pryč a převzali je NESV a za druhé by šestý tým z ligy postupoval do EL v případě kdy by man city vyhráli FA cup a zároveň by skončili na pátém místě, pokud budou čtvrtí tak postupuje určitě finalista poháru i kdyby prohrál

Reagovat
čutalista

"Jedna větší motivace by tu však přesto byla - hrát co možná nejčistěji. Cottagers by se totiž klidně ještě mohli skrz statistiky fair play protlačit do Evropské ligy, tak jako předloni."

Todle jsem nevěděl, to vážně existuje nějaký pravidlo fair play, zkrz, které se dá dostat do EL? Jestli by mi to mohl někdo blíže osvětlit, byl by jsem velmi rád. Děkuji

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze tych 5 zltych kariet im k tomu moc nepomoze

Reagovat
smazaný uživatel

no myslim ze se to pocita jen do 30.dubna ne??takze tohle uz se pocita jakoby do dalsi sezony...(1.5.2011-30.4.2012),nemuze se cekat na to az kazda liga skonci...

Reagovat
smazaný uživatel

tutova remiza.. Sparky styl

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre!

Reagovat
Veselac

1:3

Reagovat
mike.84

kopyťák maxi zas rubne gl v 15 sekundě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele