35. kolo
01.05.2011 17:10 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Citizens udolali rovněž West Ham a čtvrtý flek už jim těžko někdo vezme

Teď už se asi Citizens nemají moc čeho bát, pokazit si to už můžou jen oni sami. Zvládli totiž i druhé po sobě jdoucí klání s houževnatým bojovníkem za svá prvoligová práva a i přes jisté rozpaky nyní na klíčové čtvrté příčce živí pěkný sedmibodový náskok. To West Ham má po tomto zápase přesně opačné starosti - prohrál už pětkrát v řadě, ale tři body ztráty stále nejsou nedostižnou metou.

Robert Mancini podle všeho moc dobře vytušil, kde by mohl mít West Ham slabinu - Bridge totiž nemohl nastoupit proti svému kmenovému klubu, takže jej nalevo zaskakoval stoper Gabbidon. A právě tudy zprvu Citizens vedli své první útoky, skrz Adama Johnsona. ManCity skutečně úvodním výměnám dominovalo, po Silvově zblokované střele nadějně hlavičkoval Balotelli. Potom příliš nepřekvapilo, že uběhla sotva čtvrthodina zápasu a už to bylo 2:0. Nejprve Kolarovův centr od rohového praporku jenom tak napůl odvrátil Hitzelsperger a De Jong docílil poměrně snadného premiérového zásahu v bleděmodrém dresu (po dvou a půl sezony), posléze si Zabaleta luxusně narazil míč se Silvou a jeho ránu už akorát těsně před čarou stihl ztečovat pod víko hostující Jacobsen.

Šlo tedy o vskutku úděsný start do utkání, West Ham se však zvládl minutu od minuty lepšit a ManCity brzy ztratilo kontrolu nad průběhem duelu. Nejdříve ještě unikajícímu Keanovi zamezil ve skórování Hart, ale ve 33. minutě už ani on svým spoluhráčům nepomohl. Hammers si nemuseli dlouho stěžovat na Lescottovu ruku v pokutovém území, neboť hned záhy přišel s pohotovou reakcí Ba a WHU bylo zpátky v zápase. Tam se pak drželo až do konce, místy i Citizens zatlačilo, byli to však právě domácí, kdo se ve zbytku utkání nejvíce přiblížili dalšímu gólu. Silva totiž v jednu chvíli šel dokonce sám na Greena, okolo něho pak ovšem tancoval tak dlouho, až z jeho následné přihrávky Balotelli těžko mohl prostřelit hráz těl na brankové čáře. Stejné duo ale předtím způsobilo ještě otřes břevna Greenovy klece, zatímco na druhé straně nepochodili Cole s Da Costou.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

west ham je nevyspitatelnej podle me to bude 1:2 ale hraje se to na city tak mozna 2:1 urcite 3 body by byly skvely ,protoze tottenham ma chelsea a tam se da predpokladat ze muzou ztratit uvidime kdyz budu hrat jak hrali nab blackburnem prvnich 15 min tak to bude dobryy

Reagovat
diastan

3-1

Reagovat
diastan

Chlape ty tu tipujes snad každé kolo naši prohru, tak nám trochu věř, obzvlášť v takových zápasech :)

Reagovat
Devil

Obzvlast v takovych zapasech je to hone tezky,kdyz West Ham hraje o udrzeni.....Dle me kdyz da City brzy gol kladiva padnou a muze byt i 5:0.

Naopak dokud bude remiza a nejaka nadej na body...bude West Ham hodne tvrdej orisek...

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
diastan

Těma takovýma zápasama jsem myslel důležitost, ne že to bude lehký zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

Tak sem si vsiml ze fandove Liverpoolu pry hodlaj jit do LM misto nas, takze tenhle zapas musime vyhrat a pak bude stacit 1bod a LPool nema sanci jit pred nas, se Spurs bych to i pres jejich tezsi los videl na rozhodnuti ve vzajemnem zapase. Kazdopadne s nasi domaci formou by se o vitezstvi nemelo pochybovat...

Reagovat
smazaný uživatel

čekám velice těžký zápas,chci abychom vyhráli,ale vidím to na 1-1

pokud bychom vyhráli tak by to bylo skvělé,jestli chceme do LM tak musíme

mít 3 body ať se děje co se děje

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2 0

Prani 0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Moj tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Veselac

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0 Go City,Go City ať si co nejdříve zajístíme 4.místo

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Balotelli hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

jsem zvedavej jaky budou posily pro MC tipnul bych falcao z porta nebo hulk tomu se chce do pl a i ma formu

Reagovat
smazaný uživatel

tak po prvním poločase rozpaky-škoda,že jsme neudrželi vedení 2-0

od 30minuty hrajeme pěkně lehkovážně,aby nás to nakonec nemrzelo

nejlepší zatím Silva,doufám,že 3body zůstanou doma,ale musíme zlepšit ve druhém

poločase hru a né,že si budeme myslet,že se nám nemůže nic stát

jinak Balotelliho bych vystřídal a dal tam Edina

Reagovat
t0mmy33MCFC

proc je vsude vlastnak psanej? Vzdyt to byl jasnej gol pro Zabu.. to akorat dotukl na care obrance.. a jinak David co tam motal pred brankarem sam

Reagovat
diastan

Taky jsem se divil..

Reagovat
smazaný uživatel

paráda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele