2. kolo
22.08.2010 14:30 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Premier League zná dalšího potopeného - oblíbený debakl 0:6 vzala za svůj i Aston Villa

Arsenal 6:0 deklasoval Blackpool, Chelsea Wigan a Newcastle teď potupnou šestku nadělil Aston Ville. Nepřijde vám na tom něco divného? Ano, nováček se zařadil po bok osvědčených gigantů a dokonale ztrapnil jednoho z adeptů evropských pohárů, který si tak řádně vykompenzoval své suverénní vítězství z prvního utkání.

Kevin McDonald možná nezanedbal přípravu na zápas a z předešlého utkání Newcastlu vydedukoval, že by mohl mít problémy s rozehrávkou, tím spíš když se na něj zatlačí. Tahle taktika sice z části zabírala, ale přesto Villa kopu útoků "zadrbala" obzvlášť po pravé straně a musela si počkat až na situaci, kdy vyšel dlouhý nákop na Younga, po němž skočil Harper a anglický křídelník si na něm vymodlil penaltu. Ukázkovou příležitostí otevřít skóre však pohrdl John Carew, který se s ničím nepáral a poslal míč po vzoru Jaapa Stama ze semifinále Eura 2000 vysoko nad branku. Norského obra to očividně hodně naštvalo, když hned poté vykopl ze země pořádný drn, a ještě více ho to muselo mrzet o nějaké tři minuty později, kdy Barton napřáhl zpoza šestnáctky a jeho plavající rána se kořistí Friedela opravdu stát nemohla.

Nejvýraznější odpovědí birminghamských mohl být náběh a sólový únik Younga z 25. minuty, který však přísně utnul čárový. Proto se Villa musela spokojit s Downingovým pokusem napodobit Bartona, tento však zahučel podél bližší tyče do reklamního barelu. Kdežto Straky působily, že jsou při chuti, a jak to potom vypadá, Villans rozhodně nemohli kvitovat. Nejprve po půl hodině hry přetáhl centr za zadní tyč Enrique, tam ho pro Nolana do druhé vlny sklepl Carroll a jeho kapitán již nadvakrát zvládl hlavou protlačit míč za brankovou čáru. Záhy ovšem neuplynuly ani tři minuty a St. James Park vypukl v radost podruhé. Tentokrát při odklízení centru do vápna selhal Dunne, jenom tak popostrčil balon ke Carrollovi a ten už pohotově napálil gumovou kouli do sítě.

A koncert Newcastle nemusel končit. Kevin Nolan zanedlouho táhl míč po pravé straně s několikametrovým náskokem na posledního obránce. Jelikož se ale jeho parťák Smith po minimálním kontaktu se soupeřem skácel k zemi, musel pokračovat sám, zaseknout a levačkou prověřit Friedela. Tím skončil první poločas, a tím také začal ten druhý. Tedy ne přesně touto šancí, ale suverénním výkonem NUFC na jedné straně a utrápeným projevem Villy na straně druhé. Z Magpies chvílemi opravdu čišelo sebevědomí na všechny světové strany. Obzvlášť to šlo odečíst z toho, že se Villa hrozně dlouho nemohla dostat do šance. Proto byl i Newcastle mírně, ale opravdu mírně nebezpečnější. Ve dvou slušných pozicích se kolem 60. minuty objevil Routledge. Jednou ale zpracovával míč, který se měl střílet z první, podruhé zakončil svůj brejk jen do Friedela.

Spravedlnost tak musel vzít do svých rukou bomber Carroll, jenž domácí publikum opět rozjásal v 67. minutě. Tehdy si počíhal na Bartonův oblouček a utěšeným volejem zvýšil na exhibičních 4:0. I tak ale Straky nebyly spokojeny. Okamžitě si na soupeři vynutily závar v pokutovém území a Carroll jen taktak, že neprostřelil několikačlennou hráz na brankové čáře. Vynahradil si to později, když za pohodového dohrávání z ničeho nic Newcastle chytil druhý, možná spíš třetí dech a soupeře sestřelil ještě dalšími dvěma góly, aby vyrovnal výkony Chelsea a Arsenalu. Nejprve Nolan zblízka doklepl míč do sítě poté, co zabojoval Ameobi a on se pak prosadil v nepřehledné skrumáži. Úplně v nastavení, jako poslední akce, pak přišla lukrativní Xiscova přihrávka Carrollovi, který si u tváří v tvář Friedelovi věděl rady a završil tak svůj první hattrick v Premier League.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

přeju to Newcastlu, ale moc tomu nevěřim 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 pro newcastlu

Reagovat
Devil

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 po prvním zápase Aston Villy to snad ani jinak dopadnout nemůže.Villa jede

Reagovat
smazaný uživatel

ty jedeš villa dostane bura

Reagovat
smazaný uživatel

napiš mi na icq 322-333-434 pokecáme o fotbale jinak koukám že si se skoro trefil je to 4:0 ale ještě maji 24minut

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

čeu se směješ já jen jak tu někdo má hustý tipy a ono to vyjde

Reagovat
Devil

kule

Reagovat
Legolas John

Newcastle United

Reagovat
zelda

no to me po*er

Reagovat
smazaný uživatel

Obrovský....Newcastle:-)

Reagovat
Devil

Navrat jak se patri,Shearer byl stastnej jak blecha! Newcastle

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No toto mi pekne pokazilo nedelni naladu. Po prvnim zapase proti WestHamu je tohle neco hroznyho. Carew je proste picka kdyby dal mozna by to bylo jiny ale Newcastle si to urcite zaslouzil! Jsem smutny a to uz je pondeli! Villans ted musi padnout Everton

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele