17. kolo
11.12.2010 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Stoke City - Blackpool FC 0:1

Stoke po 47 letech padlo na vlastním stadionu v nejvyšší soutěži proti Blackpoolu, který předvedl vydařený výkon, jenž pro něj společně se smůlou Etheringtona přináší všechny body.

Potters zahrozili po třinácti minutách hry, když centroval Etherington a Jones z pár kroků nedokázal hlavičkou poslat míč mezi tři tyče. Brzy poté pálil po centru Craineyho Vaughan, jeho střela bez přípravy mířila nad břevno.

O poznání blíže byli hosté gólu v 19. minutě. Taylor-Fletcher vybojoval míč a Varneyho pokus musel na brankové čáře zlikvidovat Wilkinson. Následná pohotová dorážka DJ Campbella skončila mimo.

Ve 36. minutě se zaskvěl dalším přesným centrem Etherington, když našel Fullera, který napálil míč do břevna. Blackpool sice zaostával ve střelbě, rozhodně však nehrál defenzivní partii a pět minut před koncem znovu ztroskotal Varney na dobrém bloku obránce. Pokus po chytrém uvolnění od Campbella zastavil Hunt.

Další "pološanci" zmařil Grandinovi Begović. Útočníkovi Seasiders nebylo nic platné, že při pasu za obranu od Adama unikl ofsajdové pasti. Do šaten se tak po pohledném fotbalu bez větších šancí odcházelo za bezbrankového stavu.

Čtyři minuty po změně stran se tak z vedení radovali hosté. Varney našel Adama, který s trochou štěstěny dostal míč ke Campbellovi. Ten neměl mnoho problémů poslat zblízka míč do sítě.

Blackpool nadále udivoval svým fotbalem a v 63. minutě mohl pojistit vedení Taylor-Fletcher, kdyby po centru Adama nehlavičkoval pouze do břevna. Čtvrthodiny před koncem zněla branková konstrukce potřetí. Do historie Stoke City se mohl zapsat Etherington jako první hráč, který by se trefil ve čtyřech zápasech po sobě, mířil však pouze do břevna.

Jen dvě minuty poté nasměroval svůj roh na hlavu Hutha a Kingson parádním zákrokem jednou rukou podržel své spoluhráče. Nakonec ani nervozita v závěrečných minutách tlaku Potters nezabránila Blackpoolu, aby si připsal letos čtvrté vítězství na hřišti soupeře.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com, soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0 0

Reagovat
vanGomm

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele