26. kolo
05.02.2011 13:45 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Stoke City - Sunderland AFC 3:2

Sunderlandu i Stoke prozatím letošní sezóna vychází velmi dobře, a tak do vzájemného souboje nemusel ani jeden celek vstupovat pod nějakým velkým tlakem. Ze tří bodů se nakonec radovali Potters, kteří sice hned dvakrát prohrávali, i přesto ale nakonec zvítězili 3:2.

Mnohem lépe vyšel vstup do zápasu hostujícím fotbalistům. Už po pouhých dvou minutách se totiž dokázali střelecky prosadit. Kanonýr Asamoah Gyan sice se svým zakončením neuspěl, k míči se ale následně dostal záložník Kieran Richradson, který měl již více štěstí. Brzy však mohlo být vyrovnáno. V bráně Sunderlandu se však zaskvěl gólman Gordon, který efektivně zlikvidoval ránu stopera Hutha. Německý zadák se sice následně dostal ještě k dorážce, míč ale poslal nad.

Huth byl dnes místy v šestnáctce Black Cats hodně nebezpečný. Ve 23. minutě zakončoval po rohovém kopu Pennanta, avšak jeho ránu tečoval ještě Higginbotham a míč letěl vedle. Vytouženého vyrovnání se domácí fotbalisté dočkali až o devět minut později. Ve své domácí premiéře si připsal gól útočník John Carew, který se dostal do palebné pozice ve skrumáži, která vznikla po dlouhém autu Delapa.

Vstupy do poločasu dnes Sunderlandu skutečně vycházely na jedničku. Za druhý gól si ale Stoke mohlo z velké části samo. Robert Huth se totiž dopustil nesmyslné chyby, když se mu nedařilo odvrátit míč do bezpečí, a Asamoah Gyan už měl vcelku jednoduchou pozici. Potters tak nezbylo nic jiného, než se opět tvrdě rvát o vyrovnávací gól.

V 58. minutě mohl přitom Sunderland přidat další zásah. Na výborný Hendersonův centr ale Onuoha těsně nedosáhl. Zanedlouho přišla první další větší šance Stoke, jenže Delap vytěžil pouze roh. Druhý gól měl naopak na kopačkách Richradson, ovšem gólman Begovič jeho ránu na poslední chvíli vyrazil. Závěr zápasů domácím vyšel výborně. Hlavní hvězdou byl obránce Robrt Huth, který nejprve v 83. minutě vyrovnal a v nastaveném čase využil špatného bránění hostů a vstřelil rozhodující branku.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Veselac

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele