11. kolo
06.11.2010 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Stoke City 2:0

Malbranque si v sobotním odpoledni mohl dovolit zahodit penaltu, Stadium of Light si dvěma zásahy po šťastných odrazech podmanil Gyan. Závěrečnému tlaku, který mohl přinést pro hosty alespoň bod, značně uškodil Shawcross, který v rozmezí tří minut dvakrát fauloval Welbecka a předčasně opustil hřiště.

Na konci první minuty se dostal k nebezpečnému zakončení za vápnem Tuncay, který zamířil nad branku. Slavilo se tak na druhé straně, kde si v deváté minutě zpracoval míč ve vápně Onuoha, jehož střelu vyrazil Begovic na nohu volného Gyana, který snad ani neměl na výběr, jestli chce gól doopravdy dát.

Vzápětí mohlo být srovnáno, když Etherington našel svou přihrávkou Jonese a proti jeho střele se musel vytáhnout Mignolet. V další minutě požadoval penaltu Welbeck, ale po střetu s Fayem zůstala píšťalka němá.

Pokutový kop si tak mohl rozehrát ve 28. minutě Malbranque, když Walters fauloval aktivního Gyana. Domácí záložník ale pohořel svým pokusem k pravé tyči. V závěru první půle si mohl napravit chuť střelou po rychlém kontru, ale Shawcross stačil jeho pokus srazit na roh. Ve 43. minutě mířil Onuoha mimo tři tyče, do šaten se tak šlo za těsného vedení Černých koček.

Během prvních třech minut po změně stran mohl srovnat krok se soupeřem Etherington, ale nejprve byla jeho střela po příhře Hutha zablokována, následně v dobré pozici u šestnáctky nedokázal trefit branku.

Krátce po hodině hry zase stříleli až příliš vysoko Jones s Fullerem. Tlak hostů stále sílil, ale ztroskotával na nepřesné koncovce a obětavých obráncích Sunderlandu. Zdálo se tedy vcelku jasné, že poslední minuty uzavřou Hrnčíři své hostitele do jejich vlastní šestnáctky.

Jenže v 79. minutě fauloval Shawcross na polovině Černých koček Welbecka za cenu žluté karty a po třech minutách si vše zopakoval na své polovině. Osm minut před koncem řádné hrací doby tak musel do sprch.

Už první karetní trest znamenal oživení hry domácích a Zenden přes nedůsledné obránce jen těsně minul pravou tyč. A po čtyřech minutách v přesile už mohla větší část stadionu propuknout v jásot. Richardsonův centr odvrátil levačkou na vápno Huth tak nešťastně, že narazil přímo Gyanovi, který pohotovou přízemní střelou nedal Begovicovi šanci na žádnou reakci.

Na rozdíl tří branek mohl navýšit Henderson, míč ale přeletěl břevno. Snahu Gyana o hattrick střelou z velké dálky bez problémů zmařil hostující brankář. Když v samotném závěru po zblokovaném pokusu Jonese mířil z následného rohu Huth nad, udržel Mignolet druhé čisté konto v sezóně.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com, soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele