14. kolo
03.12.2011 16:00 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Yakubu skvostným představením zajistil Rovers druhou výhru

V neuvěřitelnou one-man show se zvrhla podívaná na Ewood Parku. Nigerijec Yakubu tam zcela sám, čtyřmi zásahy, sestřelil Swansea a dal manažeru Keanovi další čas a prostor pro dýchání. Rovers ke všemu pomohly Wigan s Boltonem, jejichž prohry znamenají posun Blackburnu tabulkou na 18. příčku.

Swans se letos zpravidla prezentovali velmi precizní obranou, dnešní duel se však v tomto směru zcela vymykal. Michel Vorm byl po celý zápas pod slušným tlakem; a hned v 19. minutě koneckonců poprvé kapituloval. Ukázkový ťukec spolu sehráli Givet a Yakubu, aby si ho vzápětí zopakoval i před bránou - Francouz zleva centroval, Nigerijec s přehledem zakončoval do pravého horního rohu. A Yakubu byl ústřední postavou domácího ofenzivního snažení i nadále. Jednou po přihrávce Formicy ideálně netrefil balon, podruhé jeho skvostná práce položila základy Loweově centru a Formicově nepřesné koncovce. První třetina zápasu zkrátka bez debat patřila Rovers.

A platilo to i kolem 35. minuty, kdy se Leroy Lita opřel do Gowerova centru, aby načas srovnal. Domácí totiž dál pokračovali v sebevědomém projevu, který Swans neustále nutil k chybám. Jeden mizerný pokus o odvrácení nebezpečí následovala podobně špatná koncovka Hoilettova, ovšem ten další už stál u zrodu další gólové akce; Vukčević neměl pro poloviční osvobození nejmenší pochopení, takže z první prudce vrátil míč do vápna, kde si na zadní tyči poradil Yakubu. Tak se stalo v druhé nastavované minutě prvního poločasu.

Také ten druhý přitom náležel hlavně Blackburnu, přestože svěžeji odstartovali hosté. Sinclairův průnik ani Litova střela se však neujaly. Místo toho se proto na druhé straně kompletoval hattrick. Yakubu se opět vžil do role klasického zakončovatele, když zblízka dorazil do sítě Sambovo sklepnutí po Pedersenově rohu. Potom Swans sice nakrátko úřadovali, neboť na Routledgeovu ránu dobře navázal Moore, k zemi je ale definitivně zlomila nešťastná perioda na přelomu 79. a 80. minuty. V krátkém časovém sledu se Allen nechal vykartovat a Taylor nachytat při penaltovém zákroku, který potrestal kdo jiný než Yakubu - klidně při zemi zacílil k pravé tyčce. A stal se tak teprve pátým hráčem v historii, kterému se povedlo docílit hattricku ve třech různých dresech.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1 něco mi říká že by mohlo jít o zápas kde se ta frustrace od začátku sezony uvolní a skončí to debaklem, rovers góly dávat umí problém je jinde

Reagovat
Fingulka

Na rozdíl od tebe, už tak pozitivní moc nejsem... pokud to tam bude šéfovat ten blbec, tak se obávám, že se nehnem z místa Proto tip 1:2

Reagovat
Devil

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
Devil

Konecne

Reagovat
Fingulka

Reagovat
Fingulka

Vrátil se Big Chris a hned to jde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele