38. kolo
13.05.2012 16:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Ligová derniéra se nevyvedla dle představ Rovers. Chelsea vyhrála 2:1

Ve zbrusu nových dresech a v sestavě, jež rovněž zaznamenala dosud nevídané zásahy, dnes vyběhla Chelsea k poslednímu nic neřešícímu utkání Premier League. Skvělá pětiminutovka v první půli, v níž přetavila své šance squadra Roberta Di Mattea v góly, znamenala, že tři body zůstaly na Stamford Bridge.

V duchu šetření opor na finále Ligy mistrů skládal italský manažer se švýcarskými kořeny jedenáctku, v níž nechyběl ani jeden ze čtveřice vykartovaných hráčů, nastoupil i mladík Hutchinson, poprvé v lize od začátku taky oslavenec Romelu Lukaku.

A byl to čerstvě devatenáctiletý Belgičan, kdo za Blues prvně zahrozil. Ještě předtím se vytáhl náhradník za Petra Čecha Ross Turnbull, který výtečně vyškrábl nepříjemně tečovanou střelu Lowa. Pak už mohutný forvard obdržel výborný pas za obranu, jenže mu chybělo pár decimetrů - rovněž náhradní gólman Rovers Kean vyběhl včas a před Lukakuem míč vypíchl.

Gólu se Blues dočkali až po půlhodině hry a opět u toho byl talentovaný fotbalista s konžskými kořeny. Z pravé strany poslal do vápna pěkný centr, na nějž si neohroženě a důrazně naskočil kapitán John Terry a poslal Chelsea do vedení 1:0. Uplynuly asi tři minuty a už to bylo o dvě branky. Essien zavzpomínal povedenou akcí na dobu své slávy, z rohového praporku dovedl míč až k vápnu, kde jej utaženou ranou napálil k tyči Raul Meireles - 2:0.

Do poločasu mohl přidat třetí gól do sítě bezmocného Blackburnu třetí gól Ramires, ale ideální čas na střelbu prováhal a následně zblízka zakončil mimo. Krátce po návratu z kabin měl branku na noze Sturridge, nicméně krásnou ránu poslal těsně nad. Záhy poté zkoušel štěstí z úhlu Lukaku, ale rovněž minul. Chelsea ve druhé půli takřka vypnula všechny své motory a nechala více méně snahu na Rovers.

Pasivita se nevyplatila po hodině hry, kdy hosté zahráli rohový kop, kromě obrany nezareagoval správně ani Turnbull a Yakubu tak mohl po přiťuknutí od jednoho ze spoluhráčů hlavičkovat do odkryté svatyně - 2:1. Hned vzápětí se snažil filigránsky vrátit dvoubrankové vedení na stranu Blues Ramires, jeho nádherný oblouček přes Keana však narazil jen na břevno.

Tato situace byla zároveň jakousi tečkou za fotbalem na Stamford Bridge. Zbávající půlhodina se až na náznaky od Sturridge a Bertanda obešla bez napětí a největší aplaus sklízel Didier Drogba. Není se čemu divit, dnes už zřejmě legenda Chelsea nastoupila v 54. minutě místo Lukakua k možná poslednímu zápasu před domácími fanoušky. Jakoby se ale pozornost hráčů už ke konci utkání přesunula na následující události - pro Blues příjemné, tedy finále Champions League, pro Rovers samozřejmě nepříjemné spojené se sestupem...

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Chelsea nasadí "béčko"

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 mladíci od chelsea se ukážou a torres vstřelí 2 goly a drogba jeden

Reagovat
smazaný uživatel

torres a drogba jsou fakt mladíci...

Reagovat
smazaný uživatel

Stačilo nezkazit zápasy za 6b a jsme 4.

Reagovat
smazaný uživatel

prominte myslel jsem jen torrese ze je ste v idealnem veku ale drogba je starej uz tak sem to chtel písat

Reagovat
smazaný uživatel

fakt bomba

Reagovat
smazaný uživatel

fakt bomba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele