8. kolo
15.10.2011 18:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Chelsea porazila Everton 3:1 a doma je stále stoprocentní

Chelsea zlomila prokletí zápasů s Evertonem a po přesvědčivém výkonu v pohodovém tempu svého neoblíbeného soupeře porazila 3:1. Skóre otevřel Daniel Sturridge, do poločasu ještě zvýšil hlavičkou John Terry a poslední trefu přidal Ramires. Za hosty kosmeticky upravoval Vellios. Svěřenci André Villas-Boase tak dokonale využili zaváhání Manchesteru United a stáhli náskok Red Devils na jediný bod. Na vedoucí Man City ztrácí stále body tři.

Zápasy mezi Chelsea a Evertonem jsou téměř vždy vyrovnanou záležitostí, vždyť z posledních devíti zápasů hned šest skončilo po 90 minutách remízou. Ani dnes se favorizovaná Chelsea v prvním poločase nedostala do kýženého tlaku a první příležitosti měli na svědomí hosté. Po deseti minutách musel po Sahově střele neposedný balon nadvakrát krotit Petr Čech.

Londýnští Blues si nevěděli rady s konsolidovanou obranou Evertonu, naopak museli náznaky šancí soupeře odvracet, jako tomu bylo ve 24. minutě, kdy Mikel perfektně pozičně připravil o míč na hranici malého vápna Fellainiho. Pak už se Chelsea přeci jen dostala více do "své" hry, dvě minuty po Belgičanově příležitosti ještě pálil z dálky Bosingwa nad, za dalších pět minutek už však fanoušci na Stamford Bridge slavili.

Mata geniálně našel do vápna nabíhajícího Ashleyho Cola, ten obtížnou přihrávku ze vzduchu obratem poslal na zadní tyč Sturridgovi, jemuž uklidit hlavou balon do poloodkryté branky nečinilo velký problém - 1:0. Po prvním gólu s Evertonem Chelsea tradičně ustoupila z ofenzivní snahy, stáhla blok o několik metrů dozadu a spíše než lepé akce nabízela náročným fanouškům chvilky nervozity.

Náplast v té nejkrásnější podobě přinesl až nastavený čas. Přímý kop z levé strany poslal Lampard ideálně do míst, kde se do výšin šrouboval kapitán John Terry, jehož neubránil ani dlouhán Fellaini - 2:0. Současně s rozehrávkou hostí pak rozhodčí i ukončil první dějství, které přineslo loňskému vicemistrovi pohodlný náskok.

Hned po dvaceti sekundách druhého poločasu zahrozil hostující Osman, jenž z 18 metrů trefil tyč. Nádhernou kombinaci středem hřiště před vápnem pak předvedla trojice Mata, Sturridge, Drogba, ale míč nakonec posledně jmenovaný přihrál do míst, kde stál pouze hráč v béžovém. Deset minut po svém prvním pokusu to pak znovu zkoušel Osman, tentokrát mířil nad.

Odbyla hodina hry a Chelsea zabodla do Evertonu třetí hřeb. Drogba při přečíslení našel skvěle hrajícího Matu, Španěl zavezl míč téměř k brankové čáře a milimetrovou příhrou vybídl k další z těch jednodušších branek Ramirese. Brazilec nepohrdl a zvýšil na 3:0. Vzápětí bohužel po střetu s jedním ze soupeřů opustil hřiště kulhajíc podpíraný členem realizačního týmu.

Třetí tým Premier League se nikam nehnal, Everton k ničemu nepouštěl a sám držel míč spíše na jistotu. Deset minut před koncem se jim ale přílišná pasivita nevyplatila. Drenthe unikl po levé straně, nacentroval do vápna, kam si mezi stopery Chelsea naběhl střídající Apostolos Vellion, jenž prvním dotekem v utkání a po 18 vteřinách na hrací ploše rozvlnil síť - 3:1.

V devadesáté minutě mohl dát zápasu definitivní tečku Drogba, avšak ve vápně míč na hrudi nezpracoval ideálně a uskočil mu. Hned za minutu už složil v této disciplíně úspěšný reparát, když Lampardovi sklepl na hranici vápna Maloudův centr. 33letý záložník pak z první střílel po zemi doprostřed, kde stál připravený, Howard. Pak už diváci viděli jen neškodný centr Drentheho, minutové bago Chelsea a závěrečný hvizd. Domácí tak zaslouženě zvítězili 3:1.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (12)

Přidat komentář
Devil

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea FC 1 - 1 Everton FC

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (Lampard)

Reagovat
lampard11

3:1 Mata,Lampard,Sturrige-Saha

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Sturridge, Lampard)

Reagovat
smazaný uživatel

3:1...snad by neměl být problém

Reagovat
čutalista

Z Evertonu, jsem nikdy neměl dobrej pocit, ale porazit je musíme

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele