34. kolo
01.05.2012 20:45 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Cottagers vezou z Anfield Road tři body a dotahují se na LFC

Liverpool nedokázal v pozměněném složení vyzrát na Fulham, jenž si tak díky brzké trefě Škrtela veze z města Beatles další tři body, díky nimž se na svého soupeře bodově dotahuje. Reds už ale ve zbytku sezóny hledí především na blížící se finále FA Cupu, kde je ve Wembley čeká poslední týdny obrozená Chelsea.

Domácí podle očekávání vyběhli na trávník s řádně obměněnou základní sestavou (vzhledem k finále FA Cupu), a to se minimálně prvních patnáct minut ukazovalo jako velký handicap oproti fungujícímu schématu FFC. Hned v páté minutě navíc Škrtel nepřesně odvrátil balón, čehož využil Dempsey, jenž ho následně rozdal do strany na Duffa a jeho centr s lehkým přispěním Kacaniklice dopravil na cílové místo opět Škrtel - 0:1.

Ovšem ani tato situace spící Reds neprobudila: Kacaniklic předal aktivnímu Dempseymu, ten nabízel míč obloučkem za defenzivní linií Pogrebnjakovi a pohotový Doni se musel k levé tyči pořádně rychle vymrštit! Liverpoolští byli v tu chvíli bez jakékoliv iniciativy, jejich snaha se omezovala na rány z dálky, aktivní byl v tomto směru především Maxi - zamířit mezi tři tyče se mu však ani jednou nepodařilo. A když už se to Shelveymu po krátkém obléhání Schwarzerovy branky konečně povedlo, byl na správné pozici nachystaný Hangeland. Strážce hostující svatyně pak ale musel reagovat proti hlavičce Carrolla.

Na druhých pětačtyřicet minut už se na trávníku nepředstavil neviditelný Henderson, místo něhož se dostavil Downing. Bývalý křídelník Aston Villy se krátce po svém nástupu prezentoval tvrdou střelou, mezi tři tyče se mu ji ovšem nasměrovat nezdařilo. Hráči LFC sice měli častěji míč na svých kopačkách, ale to bylo asi tak všechno - výrazně nebezpečnější byli Cottagers: Dempsey hlavičkoval po rohovém kopu, avšak nepřesně.

Ten samý hráč se vzápětí snažil dostat ke zteči Duffa, před ním byl ale u balónu jako první Doni, který tak prokázal skvělé čtení hry a zachránil svůj tým od pohromy! Po hodině hry se však zase připomněli hosté z Londýna: konkrétně čerstvě příchozí Kerim Frei udělal kličku a z uctivé vzdálenosti napřáhl, na jeho ovšem stačil reagovat Doni. Brazilec poté musel vytasit podařený zákrok i proti úniku Riiseho.

Po desetiminutovém intermezzu, kdy se hra z obou stran víceméně zklidnila, leckdo asi čekal konečný nápor Liverpoolu, pravdou však byl opak! Hotovo mohlo být v 78. minutě, když se z ničeho nic objevil tváří v tvář strážci domácí svatyně Dempsey - americký šikula ale svou ligovou sbírku šestnácti zásahů nerozšířil a nechal opět vyniknout Doniho. Závěrečný nápor byl od domácích miláčků (především díky čtyřem nastaveným minutám) přece jenom k vidění, ovšem vyjma dalekonosné střely Enriqueho, jenž si vzal do parády Schwarzer, se nic neurodilo.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
lampard11

2:0

Reagovat
Sotuen

x

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Když to dokázali WBA tak proč ne Fulham? 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M0rb1D4S

Reagovat
rickroll

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Gerrard, Carroll)

Reagovat
smazaný uživatel

0-0!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
fenixLFC

Doni, Kelly, Skrtel, Coates, Aurelio, Spearing, Hendo, Shelvey, Kuyt, Carroll, Maxi

Reagovat
t0mmy33MCFC

Liverpool uz si z te ligy fakt dela prdel od te doby co vyhrali CC

Reagovat
smazaný uživatel

Stejný případ co Marseille...

Reagovat
M0rb1D4S

Tak, Liverpool by se zase mohl vrátit do starých kolejí, kdy nevyhrál nějakých těch 9 zápasů v kuse.. za to, jak přisptupují k lize si ani nic jiného nezaslouží..

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Gecov v minulém zápase ví někdo? Případně proč nehrál i dnes.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele