24. kolo
05.02.2012 14:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Debutant Cissé krásně skóroval a hned tak pro Magpies zařídil výhru

Demba-Demba. Konečně si tohle duo zahrálo pospolu i v klubovém dresu a hned to stálo za to. Právě jejich výkony spolu s bezchybným představením brankáře Krula a záložníka Guthrieho dnes byly jasnými oporami složitého vítězství Newcastlu nad Aston Villou.

Viděl někdo letos takhle a(tra)ktivně hrající Aston Villu? Co by si asi nikdo netroufl před výkopem odhadnout, bylo to, že birminghamští v úvodní dvacetiminutovce domácí dole dobře podusí a vytvoří si i dvě "loženky", z nichž měli jít - a nakonec nešli - do vedení. Přesto se nakonec samozřejmě právě tohle stalo: už ve 13. minutě, tedy v době, kdy se akorát chystal na hřiště předčasně vletět debutant Papiss Cissé, Keane kolmicí uvolnil Benta a ten z levé strany poprvé Krula neprostřelil. To se mu potom nepovedlo z takřka totožné situace i pozice ještě ve 28. minutě - také tentokrát se nizozemský brankář vhodně roztáhl, udělal ze sebe někoho "většího" a nedal anglickému kanonýrovi prostor ke vstřelení branky.

Ten si naopak po půlhodině hry našel Demba Ba a odstartoval poněkud jinačí utkání. Tím, že Dunne odvrátil Santonův centr jenom tak napůl a Ryan Taylor záhy mohl nešťastně zakončovat (do soupeře, přičemž se sám patrně vážně zranil), se dostal Demba Ba k dorážce do relativně odkryté klece, v níž zkrátka nepochybil. Zároveň tak ale potopil Villans, kteří se už do konce poločasu takřka vůbec nesebrali. Naopak nepříjemně napadající senegalské duo a jako švýcarské hodinky seřízený dispečer Guthrie mezitím dělali z utkání čistě jednostrannou záležitost. Jenže jak Cissé, tak Ba ve svých menších šancích selhali, a Villa poté v závěrečné vteřině poločasu zničehonic srovnala. N’Zogbiovi na podesáté vyšel průnik po levé straně i s nezblokovaným centrem - a ten z malého vápna doklepl do sítě Robbie Keane.

Druhý poločas začal nekoukatelnou holomajznou a opětovnou pasivitou Villans, které ani gól do šatny příliš nenakopl. A tak se věci začaly dít až po hodině hry. Tehdy na jedné straně Santon posadil míč na hlavu Cissého, který z vyloženého postavení odhlavičkoval míč nad bránu; zatímco na opačném konci hřiště Coloccini heroickým blokem připravil Benta o téměř jistý gól. Skutečnou trefu na slovo vzatou tedy přinesla až minuta 72. Tehdy fantastickým halfvolejem po zaváhání Dunnea vymetl pravou šibenici Givenovy svatyně Papiss Demba Cissé a - v tu chvílí ještě nevědomky - hned při svém debutu vystřelil Magpies důležité a vydřené tři body.

Vydřené i proto, že tlak Villans v závěrečných minutách byl mnohdy mimořádně drtivý. I díky jistotě Krula, jenž si poradil s dalekonosnou pumelicí Clarka a perfektně zareagoval i na Gardnerovu, respektive Williamsonovu hlavičku z velké blízkosti, se Straky přeci jen ubránily.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
Devil

3:1

Reagovat
NuFc23

2:0 :)

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Devil

Super Newcastle!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

demba - demba...smrtící duo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele