14. kolo
03.12.2011 13:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Krul čaroval marně, Chelsea nadělila Newcastlu "trojku"

Fotbal umí být krutý. Po výborném zápase Chelsea vyloupila Sports Direct Arenu 3:0 a dobře hrajícímu Newcastlu v čele s neskutečným Krulem zůstaly jen oči pro pláč. Třikrát nastřelili hráči v černobílém brankovou konstrukci, Chelsea dvakrát, Blues ovšem i přes neproměněnou penaltu dokázali Drogbou otevřít skóre a v závěru góly Kaloua a Sturridge i dvakrát pečetit.

Na počest Garyho Speeda dnes vyběhlo všech dvaadvacet hráčů v základní sestavě s černými páskami, žádný smutek ovšem na hráčích vidět nebyl, od prvních minut získal zápas neskutečný náboj, který vydržel na bývalém St‘ James Parku celých pětačtyřicet minut. Hned v páté minutě vyslal Lovenkrands do samostatného úniku Dembu Ba, milimetrový ofsajd sudí nejspíš správně pustil a zakročit tak musel David Luiz. Faul, jasná červená. Mike Dean však neprokázal, že má "koule" a dal Brazilci jen kartu žluté barvy.

Další významné rozhodnutí přišlo v minutě třinácté. Sturridge utekl celé obraně, ve vápně povodil Cabayeho a nakonec si pokopl míč tak šikovně, že byl francouzským záložníkem faulován. Penaltu nicméně Lampard díky zásahu Krula poslal jen do tyčky a tam vydržel stav 0:0 i nadále. Daniel Sturridge hrál skvělý zápas, hned v zápětí šel z boku sám na bránu a dělovkou rozzvonil tyčku. Další příležitost měl za chvíli prakticky ze stejného místa, kam ho krásným pasem poslal Mata, mladý Angličan ale ve výborné pozici trefil nedůraznou střelou jen Krula.

Velké šance ale byly k vidění i na druhé straně, Lovenkrands odcentroval z kraje vápna na Dembu Ba, který se patičkou akrobaticky snažil zakončit. Střelu pod břevno však úžasným zákrokem zlikvidoval Petr Čech. Za deset minut centroval Guthrie, Demba Ba tentokrát mířil hlavou a trefil tyč. Terry pak odražený míč napálil do Luize a jen dávka štěstí nasměrovala balon těsně vedle tyčky. V tu chvíli už diváci mohli ještě s uznáním komentovat akci Juana Maty, který zády ke hře úchvatně obhodil Simpsona a centroval mezi penaltu a malé vápno přesně na nohu Drogby. Tomu vypíchl balon skvěle na roh Ryan Taylor.

Chelsea se však přece jen dočkala. V 38. minutě Ryan Taylor v duchu fair-play přiznal teč, na diskutabilní autové vhazování si vzorově naběhl Mata a z druhého doteku vyzval vysokým míčem Drogbu k razantní hlavičce pod břevno - 0:1. Za pár chvil šel po pasu Lamparda sám na Krula znovu Sturridge, ale ani tentokrát holandského brankáře nepřekonal. Fantastický první poločas ukončil Mata, jenž parádně zpracoval míč na hranici vápna a z otočky jej vystřelil do blokujícího soupeře.

Do druhé půle nastoupil místo Ben Arfy Shola Ameobi a pěti minutách na trávníku střílel ve skvělé pozici, jeho pokus ale zblokoval Lampard. Na druhé straně na rohu malého vápna skvěle Drogba zpracoval na hruď, ale fatálně minul branku. "Úspěšnější" už byl Afričan na druhé straně. Po rohu Newcastlu před Dembou Ba hlavičkoval tak precizně, že trefil břevno Čechovy brány. Míč se poté dostal až ke Sturridgovi do brejku, načež anglický forvard předal balon Ramiresovi do samostatného úniku. Ani drobný Brazilec však nepřekonal Krula, jenž předváděl neskutečný výkon.

Pak se hra přeci jen uklidnila, až ji rozčísla 72. minuta a samostatná akce Sturridge, jenž ji zakončil vychytralou přihrávkou do vápna na Matu mezi Perchovýma nohama. Španěl ale nezpracoval ideálně a střílel nedůrazně a vedle. Hned za minutu zatrnulo všem fanouškům i na druhé straně. Čech vyrazil centr ze strany jen k Sammy Ameobimu, jeho následnou dorážku ale na brankové čáře odpravil do rukavic českého gólmana kapitán Blues John Terry.

Newcastle pokračoval ve svém prokletí v zakončení i nadále, deset minut před koncem nádherně vypálil z kruhu velkého vápna Shola Ameobi a div že ranou do břevna Čechovu svatyni nerozlomil. Gól se dnes rozhodl nedat také Daniel Sturridge, který ani na popáté Krula nepřekonal. Dvě minuty před koncem už však všichni příznivci Chelsea mohli úlevou vydechnout. Torres sice v samostatném úniku neuspěl, následně ale míč vrátil pod sebe střídajícímu Kalouovi a ten i s trochou štěstí rozvlnil síť - 0:2.

Jak se fotbal krutý fotbal skvěle prezentoval v nastaveném čase, kdy se po Ramiresově akci dostal k míči Sturridge a dokonce i on po kličce soupeři zamířil přesně na vzdálenou tyč mimo Krulův dosah - 0:3. Chelsea tak konečně předvedla výkon hodný jejímu jménu a i přes skvělý výkon Tima Krula, neproměněnou penaltu, a i díky velkému štěstí při šancích soupeře Newcastle porazila a dostala se alespoň na několik hodin na třetí místo tabulky.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 Ba-Lampard,Torres

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 zbožné přání

1:1 mohlo by se stát

vítězství domácích by taky nikoho nepřekvapilo. Ani mě ne.

Ovšem fandím chelsea tak doufám že to dají.

Reagovat
Mircu5

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Stankovic

Přeju strakám 1:0 (Demba Ba)

Reagovat
smazaný uživatel

Straky letos valí a navíc hrají doma, přeju výhru, ovšem pokud nastane, tak bude velmi těsně... tip: 2:2, přání: 2:1

Reagovat
Flamex

0:1 - ramires

Reagovat
smazaný uživatel

teď už asi chelsea věřit nemůžu...

to už mají domácí skoro jisté

Reagovat
smazaný uživatel

muj tip a dam ho za 10 000 3:0 pro Newcastle!

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
Devil

2:2

Reagovat
Y.Cabaye

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
k0udy

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Guttierez určitě hrát nebude...

Reagovat
Usty

omlouvám se, BBC suspendaci neuvedlo..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sammy tam asi bude i když bych si přál Lovenkrandse nebo HBA. Na křídle by mu to jít mohlo i když sním Pardew počítá na AM

Reagovat
Usty

Já bral Ben Arfu vždycky spíš jako křídlo, ale jak říkáš, Pardew ho staví na takovou Vaartovu pozici..

Reagovat
smazaný uživatel

HBA moc bránit nechce z toho plyne to jeho umístění na podhrotu, na křídle by ale podle mě využil nejvíce své přednosti. Tah na branku, souboje 1v1 a parádní práce s míčem.

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Y.Cabaye

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

překvapivý výsledek

Reagovat
VojtovaChelsea

viděl někdo zápas?co Romeu jak hrál?

Reagovat
Devil

Nekdo ho videl...

Reagovat
smazaný uživatel

bol to veľmi pekný futbal. Romeu neviditeľný

Reagovat
Devil

cerna prace!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele