8. kolo
15.10.2011 16:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Nováčci nadchnuli, šťastnější je nakonec dle zvyklostí domácí Norwich

Takový entuziasmus si od nováčků slibujeme! Žádný strach, žádné okolky. V nadstandardním tempu vydržely Norwich se Swansea hrát téměř plných 90 minut, divákům krom množství pohledných akcí a kombinací nabídly dohromady i čtyři góly. Fanouškům Norwiche pak výsledek 3:1 přinesl i vítěznou radost.

Žádný balon není ztracený, je tedy třeba bojovat do poslední chvíle - zhruba taková byla mantra nejen prvního poločasu premiérového nováčkovského střetnutí sezony. Právě zejména před přestávkou bylo i na poměry Premier League nasazení všech aktérů zcela výjimečné, oba celky hned po převzetí míče směřovaly své kroky k bráně soupeře. V nulovém brždění svých ofenzivních choutek se vyžíval zejména Norwich. Swansea alespoň občas umělo zklidnit hru, i ono se nicméně stále tlačilo dopředu. Výsledkem toho všeho, mimo jiné i fungující rotace hostujícího tria Sinclair-Dyer-Routledge a famózního výkonu domácího Pilkingtona, který příkladně doplňoval rváče Morisona, byl atraktivní duel vedený stylem nahoru-dolů.

Ačkoliv v prvním dějství padly všechny tři góly do prvních 12 minut, určitě se celá 45minutovka nedá shrnout tím, že se takto v úvodních pasážích událo rovněž vše důležité. Krom různých náznaků to například z úhlu dobře zkoušel jak Pilkington, tak Morison. Gólmani nicméně kapitulovali po střelách z docela jinačích pozic. Prvně to byl Pilkingtonův úder již po 48 sekundách, kdy hlavou pod sebe sklepával Morison a kolega z levého křídla bez přípravy procedil míč mezi nohami brankáře Vorma. Na tak brzkém úderu je mimochodem nejzajímavější skutečnost, že výhodu rozehrávky měli přitom hosté.

Ti do utkání celkově nevkročili tou správnou nohou. Hned poté, co Routledgeovi v sedmé minutě nesedla střela ze střední vzdálenosti, totiž domácím dovolili zdvojnásobit vedení. Tentokrát skrze špatně odbráněnou standardku, z níž se nakonec po centru Foxe prosadil obránce Russell Martin. Návrat do zápasu nicméně Swans příliš času nezabral: po nějakých 120 sekundách se zleva mezi dvěma obránci protáhl do vápna Sinclair a i vsedě potom dopravil míč ke kopačkám pohotově skórujícího Grahama.

O přestávce, jak už to ostatně po podobně rozjařených prvních poločasech bývá, manažeři své ovečky trošku zkrotili. Přesto se dál bylo na co dívat a z každého pohybu Allena, Dyera, Pilkingtona a jiných doslova čišelo nadšení. Ne tak z fanoušků velšského celku, kteří museli po hodině hry skousávat další ránu do týlu svých favoritů. Byl to přitom opět Pilkington, kdo prokázal v koncovce obdivuhodný cit, tentokrát po neméně jemné předávce od Johnsona z otočky nedal Vormovi už vůbec žádnou šanci. Stejně jako celému Swansea, které si už do konce utkání pořádnou šanci nevytvořilo. Ačkoliv závěr duelu opět provázela stará známá hektičnost.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele