25. kolo
11.02.2012 16:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Norwich na Liberty Stadium bořil všechna zaběhlá pravidla

Od roku 1962 to bylo nemyslitelné - teď se ale Norwichi přece jen povedlo uhrát další double nad Swansea. Celou sezonu to bylo nemyslitelné - teď přeci jen Velšané před vlastním publikem inkasovali tři branky. Jestli tohle tabu bořící utkání nemá Canaries definitivně uchránit od záchranářských bojů, pak co?

Přitom Norwich nezačal na Liberty Stadium bůhvíjak a dokonce to po poločase vypadalo spíše tak, že Swans opět budou před domácím publikem úřadovat. Za takovým východiskem ostatně rázně nakročili ve 22. minutě, když do velkého vápna soupeře poslal zabijácký balon Dyer a Grahamovi stačil jeden jediný dotyk ke zpracování a následnému pečlivému uklizení míče do sítě. Ještě hůře to navíc s Kanárky mohlo vypadat se šesti minutami zbývajícími do konce úvodní části, když Ward zničehonic doklouzal pod nohy stejného útočníka a sebral mu z kopaček druhý zásah. Norwich se mezitím zmohl na vytvoření si jediné příležitosti, když Surman hlavičkoval pouze tak akorát do Vormovy náruče.

Druhý poločas už byl každopádně o něčem docela jiném - hosté, kteří zvítězili ve čtyřech případech z minulých šesti kol, opanovali drtivou většinu popřestávkového programu, přičemž klid na své kopačky získali hned perfektně zvládnutým restartem. Ve 47. minutě vůbec nevyšel volej Martinovi a míč už pomalu, ale jistě klouzal za brankovou čáru, aby mohl Vorm provést výkop od své svatyně - to však nehodlal dopustit letošní debutant Ward, jenž si pro balon tak akorát včas doběhl a kolem zkoprnělých soupeřů jej nasměroval na kopačky skórujícího Holta.

Hned za čtyři minuty pak byl obrat dokonán, a i tentokrát se tak dělo za doprovodu notné dávky štěstí. Bennett si počínal bezchybně, když nacházel z druhé vlny pálícího Pilkingtona; jeho rána ovšem mířila prokazatelně mimo a do Vormova protipohybu ji odklonil akorát Taylorův nešťastný dotyk. Ani to nicméně nebylo všechno, Canaries dál pokračovali v osvědčování svých nesporných kvalit. Po hodině hry a třech minutách se ideálním pasem blýskl znovu Bennett, tentokrát ho ale nekompromisní ranou z většího úhlu zneužil ke gólové oslavě Grant Holt.

Swans posléze zůstali jako opaření, stěží nacházeli hlavně psychické síly k nějakému řádnému protiútoku. Místo toho se ještě v 74. minutě musel vyznamenat Vorm proti Naughtonově pumelici, jíž vyrazil s vypětím všech sil na břevno. Velšané se potom probudili až v samotném závěru, kdy si ale přeci jen stihli vytvořit dostatek šancí pro potenciální srovnání. Nejprve Graham s přehledem proměnil penaltu po faulu Holta na Williamse, záhy ale sám pohrdl možností urvat pro svůj tým bod, když Sigurdssonovu výzvu odpálil mimo branku.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk, eurosport.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ryzskej

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Devil

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
diastan

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele