25. kolo
02.02.2013 16:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Everton FC - Aston Villa 3:3

Užuž to vypadalo, že Aston Villa bude moci Liverpool pasovat na své nejoblíbenější místo na zeměkouli. Zní to drsně, ale pokud by birminghamští ve třetí minutě nastavení neinkasovali, triumfovali by v městě Beatles stejněkrát jako letos v lize na domácí půdě. Nicméně takhle to pochopitelně neplatí; a ačkoliv by Villans před zápasem bod z Goodison Parku stoprocentně brali, další hloupě ztracené korálky jim zvláště v téhle době sotva prospějí...

Villans nemohli odstartovat lépe. Už po dvou minutách se N’Zogbia odhodlal ke svému trademarku - tedy seběhu z pravého křídla do středu - a Benteke pohodově, i díky statickému Heitingovi, vytěžil jeho práci do dna. Tehdy šlo o zajímavou šanci, která mohla být příslibem pohledné podívané. Avšak nebyla ani v nejmenším. Na suchém, hrbolatém trávníku se v nelítostném tempu odvíjel spíše silový, zapálený fotbal z obou stran; více než pár přihrávek v řadě si ale nedokázal dát žádný z týmů.

Ve výsledku tedy lze říci, že mimo góly málokdy musel být některý z brankářů v pořádném střehu. Proto Anichebeho trefa po odstavení Ciarana Clarka, jež přišla ve 21. minutě, následovala akorát propagační pokus Fellainiho; nic víc. A co se potom efektivity Villans týče, té se nešlo dost dobře divit, neboť původcem každého zásahu hostí byla nějaká nedbalost v defenzivní činnosti Toffees.

Vstříc úpravě skóre na 1:2 tedy Agbonlahor hlavičkoval zcela osamocen po centru Westwooda a Bentekeho úder po hodině hry stejně tak provázely zmatky při obsazování hráčů - belgický objev sezony se takhle ladně položil do Lowtonova balonu. Chvíli předtím přitom zahodil ohromnou, sólovou akci Weimann, čehož Lambertův soubor ve výsledku může jedině litovat.

V 69. minutě si totiž Fellaini vyměnil přihrávky s Anichebem a razantně propálil Guzana, aby sám doslova pár sekund před závěrečným hvizdem odvrátil šokující domácí porážku majestátní hlavičkou po Bainesově rohu.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele