6. kolo
29.09.2012 16:00 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Everton zdolal i Southampton a je už druhý!

Ve vynikajících výkonech pokračuje Everton, jenž dnes podruhé v řadě vstřelil tři branky, celkem si připsal už své čtvrté vítězství a před dohrávkou Manchesteru United s Tottenham se usídlil na druhé příčce tabulky Premier League. Dnes Toffees sice prohrávali už od šesté minuty, kdy se prosadil záložník Southamptonu Gaston Ramirez, ještě do poločasu to však bylo 3:1 a poté se už skóre neměnilo.

Do základní sestavy domácích se po krátkém zranění vrátil chorvatský útočník Nikica Jelavić a okamžitě se hlavní měrou podílel na tříbodovém zisku svého týmu, Jelavić se trefil dvakrát a rozhodl tak dnešní duel se "Sotonem". Ještě předtím se z gólu radoval také Leon Osman...

Podle očekávání měl Everton hned od první minuty více ze hry a svým typickým jednoduchým stylem se dral do útoku, úvodní pokus Kevina Mirallase ovšem skončil mimo tři tyče. Jelavić se zase ocitl v ofsajdu, a tak první opravdu vážnou možnost otevřít skóre zápasu měli hosté a beze zbytku jí využili. Trefil se Gaston Ramírez, jenž si naskočil na rohový kop Lallany a hlavou překonal Howarda v brance Toffees.

Domácí tým inkasovaná branka nepoložila, ani Southampton se však s vedením v zádech nestáhl do obrany a i nadále podnikal nebezpečné výpady do domácí defenzivy. Jeden takový div že neskončil úspěšnou ranou Jaye Rodrígueze, nakonec ale strážce evertonské svatyně nemusel zasahovat. Ve čtrnácté minutě pálil nepřesně také Osman, o jedenáct minut později už to však stejnému fotbalistovi vyšlo perfektně a bylo vyrovnáno. Z pravé strany prudce odcentroval Mirallas, Fonte nedokázal v souboji s Jelavićem odpravit míč z vlastní šestnáctky, ten tak propadl až k Osmanovi, který z bezprostřední blízkosti snad nemohl minout.

Ve dvaatřicáté minutě už Everton vedl, to si Mirallas perfektně narazil s Fellainim, vyslal do samostatného úniku Nikicu Jelaviće a ten křižnou střelou levačkou nedal Gazzanigovi šanci. Uběhly pouhé tři minutky a domácí tu byli s další obrovskou příležitostí, tentokrát však spolupráce Mirallase s Jelavićem nezafungovala ideálně, druhý jmenovaný v šestnáctce promáchl. Přesto to netrvalo dlouho a Toffees byli o dvě branky vpředu, Coleman totiž fantasticky pronikl od pravé postranní čáry až do vápna, pak posadil balón na hlavu Jelaviće a jeho zakončení z úhlu vyrážel hostující gólman až ze své klece.

Ještě do poločasu si oba tito muži akce zopakovali, leč tentokráte bez úspěchu. Po přestávce se hna mírně zklidnila, i nadále však o zajímavé momenty nouze rozhodně nebyla. Po hodině hry zakončil Fellaini i díky teči jednoho z obránců těsně mimo, následovaly tedy hned dva rohové kopy v řadě, na úplném konci akce však byla Heitingova hlavička nad břevno. Aktivní Osman mohl jen o několik sekund později definitivně rozhodnout, to by ale musel mířit o něco málo přesněji...

Mirallas mohl svůj skvělý výkon korunovat také gólem, jenže ve vyložené šanci selhal, Gazzaniga vytěsnil míč na roh. Na druhé straně zase pelášil sám na Howarda Rodríguez, ani ten se ovšem nesetkal s přesnou muškou. Hosté se v závěru utkání snažili zdramatizovat boj o body a málem se jim to i povedlo, jenže hlavička Lamberta našla jen přesně postaveného brankáře Evertonu. Domácí tak poskočili na prozatimní druhé místo, hosté jsou po neúplném šestém kole sedmnáctí.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Soupthamt. -02

Reagovat
smazaný uživatel

Everton letos bude hrát o poháry - 4:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/tudomany-technika/evso31mo-k1YZkSK6cE8x8cPV

Everton je letos velice příjemné překvapení...

Reagovat
Biozdenda

sympaťáci

Reagovat
smazaný uživatel

...a poměrně dobré umístění i po půli sezony

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele