23. kolo
21.01.2013 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Pochettino při debutu uhrál remízu s Evertonem

Mauricio Pochettino svůj debut zvládl se ctí. Jeho Southampton uhrál v dohrávce třiadvacátého kola Premier League bezgólovou remízu s Evertonem, přestože ve druhé půli tahal za velmi krátký konec. Utkání bylo soubojem brankářů, z nichž vyšli vítězně oba dva - výsledek na světelné tabuli po uplynutí devadesáti minut zněl výmluvně - 0:0.

Duel měl dva velmi rozdílné poločasy. Zatímco v úvodním dějství měli výrazně ze hry domácí Saint, druhá půle nabídla naopak převahu Toffees. První velkou šanci měl na svědomí kapitán Southamptonu Ricky Lambert, který se chopil přímého kopu a rozezvonil tyčku za plachtícím Timem Howardem.

Další "dvojšanci" už ale částečně americký gólman zneškodnil. Hlavičku z bezprostřední blízkosti sice na brankové čáře parádně vyřešil Nikica Jelavić, za pár vteřin se ale míč do ohně vrátil a Hoovieldovu stoprocentní šanci vychytal právě Howard.

Jak jsem již předeslal, druhá polovina utkání nabídla naprosto rozdílný obraz hry než půle první. Otěží se ujali hráči v modrém a v permanenci byl naopak brankář So’tonu Artur Boruć. Jako první musel reflexně řešit pokus Marouana Fellainiho, který na rohu malého vápna zpracoval míč po centru a pálil - nohy polského gólmana ale odvrátily balón na roh.

Štěstí měl Boruć po hodině hry, kdy se po Anichebeho skvělém pasu sám před bránou zjevil Jelavić. Chorvat ale předvedl, že i mistr tesař se někdy utne a při pokusu vystřelit vůbec netrefil míč, o který posléze div nezakopl. Největší šanci měl chvíli nato Anichebe, jenž po kolmici od Fellainiho postupoval do vápna, ale jeho následnou ránu Boruć rukou vyrazil.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
hradec

TIP: 2

Reagovat
smazaný uživatel

4:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 (Fellainy, Jelavic, Baines )

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
M1ck0

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele