36. kolo
06.05.2013 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Pro Sunderland dál zůstávají pondělky zakleté

Tři 38bodové týmy se po dnešku a svorně po 36 odehraných zápasech řadí nad sestupové pásmo a hladový Wigan. Může za to domácí remíza Sunderlandu, jenž i v deseti zvládl alespoň srovnat krok se Stoke City, které šlo do vedení velmi brzy díky osmé Waltersově ligové trefě v tomto ročníku...

Mackems si před výkopem prožili pěknou chvilku - přivítali 11 z 12 účastníků památného a přesně 40 let starého finále FA Cupu, v němž Sunderland v souboji s Leedsem nečekaně ukořistil svou dosud poslední trofej. Oslavy nicméně neměly přehnaně dlouhý dozvuk - Adam se už v deváté minutě vykašlal na poctivé strážení Walterse a ten nadvakrát, vinou pohotového bloku Grahama, přeci jen rozvlnil síť za Mignoletovými zády.

V následujících pasážích to měly Černé kočky složité. Bez svých dvou největších tahounů, zraněného Fletchera a suspendovaného Sessegnona, postrádaly kreativitu a byly odkázány maximálně na dalekonosné, neškodné pokusy. Navrch ve 34. minutě Gardner hrozivě vystartoval na Adama, který měl štěstí v neštěstí, že po soupeřově rudém zákroku par excellence mohl pokračovat v utkání.

I oslabený Sunderland se nicméně pro druhý poločas nahecoval k pozitivnímu výkonu. Křídelník Adam Johnson odehrál patrně svůj nejlepší poločas v sezoně, kapitán O’Shea vyrovnal po Larssonově rohovém kopu a Rose ještě v závěru se svým projektilem zavadil o vzdálenější tyčku. Mackems tedy ani na 18. pokus nezvládli naplno svůj pondělní zápas; v rámci možností ale zřejmě budou spokojeni.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 nebo 0:1

Reagovat
freakmarena19

2:1(2x Graham,Walters)

Reagovat
smazaný uživatel

Vedle QPR a Readingu bych vypadnutí z PL nejvíce přál právě Stoke City, z mého pohledu totiž hrají vizuálně nejméně atraktivní fotbal z celé ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (McCLean, Graham)

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele