9. kolo
26.10.2013 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Aston Villa - Everton FC 0:2

Jak je důležité míti Lukakua - manažer Evertonu Roberto Martínez by mohl vyprávět. Mladý belgický kanonýr dnes skóroval popáté ve stejném počtu zápasů, a liverpoolský celek se tak i díky němu posunul už na třetí místo tabulky.

Není divu, že se domácí obrana na Lukakua hodně zaměřovala, a po většinu zápasu to neslo ovoce - jenže potom se kmenový hráč Chelsea v polovině druhého dějství trhnul a ránou z rohu vápna poslal Toffees do vedení. V souboji dvou mladých belgických pušek na hrotu útoku tak zastínil krajana a protihráče Christiana Bentekeho, který dokonce dříve v utkání neproměnil penaltu. Villa se v závěru hnala za vyrovnáním, ale místo toho přišla pojišťovací branka Leona Osmana, jež znamenala pátou výhru Evertonu v šesti ligových zápasech.

Pro birminghamský tým jde o poměrně krutý výsledek, avšak důvody jeho druhé domácí porážky v řadě jsou nasnadě - v první půli měla Villa několik skvělých příležitostí, ale narážela na výtečného Howarda v hostující bráně, který v soubojích jeden na jednoho vychytal Bentekeho i Andrease Weimanna. Everton tak úvodní tlak soupeře přežil a naopak se brzy sám začal dostávat ke své letošní tradiční ofenzivní hře.

Benteke byl na hřišti hodně vidět, ale zejména díky zahazování nadějných šancí - ta vůbec největší přišla poté, co jej ve vápně fauloval Seamus Coleman, ale následnou penaltu vynikající robinzonádou zlikvidoval Howard. Po půlhodině hry pak dvaadvacetiletého šutéra vyslal do samostatného úniku Tonev, ale americký veterán mezi tyčemi byl i tentokrát připraven.

Everton poprvé zahrozil hlavičkou Lukakua, a Ross Barkley následně pálil z nějakých pětadvaceti metrů pouze do břevna; v tuto chvíli hrály oba týmy otevřeně a snažily se získat vedení na svoji stranu. To se nakonec povedlo právě Lukakuovi, který se poprvé v zápase uvolnil od svého strážce Rona Vlaara, zpracoval Osmanův pas a okamžitě zakončoval pohotovně do spodního rohu branky.

Villa odpověděla akcí Weimanna s Agbonlahorem, ale anglický reprezentant si opět vylámal zuby na neprůstřelném Howardovi - Osman tak mohl zasadit finální hřebíček do domácí rakve po rohovém kopu. Architektem druhé gólové akce byl Gareth Barry.

Autor: Dominik Zezula / bbc.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 Benteke vs Lukaku

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Flamex

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele