27. kolo
22.02.2014 13:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lampard osobní milník oslavil asistencí na kuriózní vítěznou branku

Mourinhova Chelsea si připisuje další upocené, ale o to cennější tři body v souboji s ambiciózním celkem. Zápas, který doprovázela statistická lahůdka v podobě Lampardova posunu na (prozatím sdílené) druhé místo v počtu startů v Premier League, rozhodla právě záložníkova asistence na Terryho přešťastný gól ze sklonku nastavení druhé půle...

Everton dosud venkovní souboje se současnou top5 železně nezvládal dle svých představ... těm se možná přiblížila maximálně remíza s Arsenalem, jinak se museli Toffees smířit se třemi prohrami a v průběhu všech čtyřech duelů taky s pouhými dvěma vstřelenými góly.

Tentokrát se ale Everton alespoň zpočátku prezentoval nebojácným fotbalem; především levá strana a souhra Bainese s Pienaarem vypadala zprvu velmi dobře. A jestliže první dobře zbudovaná akce ještě ke koncovce nevedla, ve 12. minutě už Osman po přesném naražení spoluhráče velmi nepříjemně protáhl Petra Čecha. Jiný Mirallasův nedobře trefený míč už pak pro Čecha zablokoval Cahill.

Nakonec ačkoliv byly Karamelky na Stamford Bridge fakticky hosty, celých prvních 25 minut se vydržely chovat jako domácí. Chelsea si totiž nebyla schopná vytvořit byť jen menší šanci. Ve 29. minutě sice musel Howard krotit Azpilicuetovu střelu, ta však byla velmi špatně umístěná. První těžší zákrok si tedy Howard odbyl až za dalších zhruba pět minut při pokusu Eto’a.

Tehdy už to vypadalo, že se domácí konečně otřepali z prvotních rozpaků, nakonec ale úvodní dějství zakončili podobně rozpačitě, jako ho načali. Ke konci se totiž znovu třásli při zavčasu zmařených projektilech McCarthyho a Mirallase, přičemž druhý jmenovaný v tomto směru za obránce v modrém odvedl vlastně veškerou práci.

Krátce po změně stran poprvé mohl Frank Lampard okořenit svůj historický, ani nadvakrát ale před bránou Evertonu úspěch neslavil. K větší příležitosti se tak zkraje druhého poločasu opět prodral Everton, když Čech při zemi s vypětím všech sil vyrážel lehce tečovanou Osmanovu ránu.

Chelsea místo toho zažila svůj dosavadní (a nadlouho jediný) vrchol o chvíli později, když si nejprve Howardova levačka počíhala na Hazardovu nepříjemnou střelu, aby posléze americký brankář svým nesmírně pohotovým přesunem zdeptal rovněž dorážejícího Ivanoviće.

Na tomto momentě už Blues vystavěli táhnoucí se optickou převahu, kterou se ale ani do velkých příležitostí, natožpak na ukazatel skóre nedařilo uspokojivě promítat. Až Ramiresova bomba z 90. minuty měla mimořádně blízko gólovým parametrům. A pak to přeci jen přišlo: Frank Lampard se při svém 572. startu v Premier League notně přičinil o kruciální výhru svého týmu.

Pohádková tečka se přitom vážně rodila zvláštní cestou - Baines s Distinem si ve třetí minutě nastavení dovolili vypustit bránění Lampardovy standardky a pak už jen stačilo, aby Terry svým neohroženým náběhem na malé vápno vyděsil Howarda, jenž si míč zčásti školácky srazil do brány.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

oplatíme im prehru zo 4.kola

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Willian, Lacina

Reagovat
Fojcek

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

chlapci, parádne tipy. prečo nehráte tipligu?

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z tech tezsich zapasu ktere nas do konce sezony cekaji. Doufam ze Blues udelaji dalsi krok za titulem!!

2:0

Reagovat
hradec

Chelsea FC 3:1 Everton FC

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele