32. kolo
29.03.2014 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Crystal Palace - Chelsea FC 1:0

Pokud byste dnes přivedli na Selhurst Park člověka neznalého anglického fotbalu, bez sebemenších pochyb by věřil, že Crystal Palace přeci jen urve titul. Sobotní zápas není překvapivým pouze výsledkem, dnešní výkon hráčů Tonyho Pulise i po vstřelené brance prostě patřil k tomu nejlepšímu, co Premier League může nabídnout.

Domácí se z pozorné obrany dostávali po stranách k nadějným centrům, ty však hráči Chelsea bez problémů odvraceli. Sami se pak k první výraznější šanci dostali po osmnácti minutách hry, kdy při rychlém protiútoku prchl Azpilicueta Mariappovi, v pádu pak nepřesně zakončoval Schürrle.

Skvěle hrající svěřenci Tonyho Pulise poté převzali iniciativu a Petr Čech byl každou chvíli v nebezpečí. Nejvíce si oddechl ve 26. minutě, kdy do šestnáctky vletěl Puncheon a přes malé vápno našel u zadní tyče Bolasieho, ten ale před prázdnou brankou nezvládl zpracování a síť rozvlnil pouze z vnější strany.

Právě on si brzy poté vběhl do vápna pro penaltu za atak Cahilla, který chtě hrát balón trefil pouze soupeřovu nohu, píšťalka rozhodčího ovšem zůstala němá. Když Puncheon ve 42. minutě využil náhodného odrazu jen k uspěchané střele nad břevno, Chelsea konečně přeřadila na vyšší rychlost, přesto si žádnou kloudnou šanci nevypracovala a Speroni zůstal do přestávky bez jediného zákroku.

Zasloužené ovoce nakonec domácí přeci jen sklidili. Pět minut po přestávce uvolnil k centru Bolasie Jedinaka, jenž na malém vápně hledal Ledleyho. Toho měl na starosti Terry, který sice hlavičkový souboj vyhrál, k jeho smůle ale posunul míč za bezradného Čecha.

Bleskovou odpověď měl na kopačce Hazard, jehož ukrytou přízemní střelu bravurním zákrokem vyrazil nevytížený Speroni. S hosty tak mohlo být ještě hůře po 62. minutě, kdy rychlý protiútok zakončoval zpoza vápna Puncheon střelou mezi nohama Terryho, nicméně úspěchu scházely centimetry.

Deset minut nato se po sraženém pokusu Oscara dostal ke střele zblízka opět Hazard, Speroni však předvedl dost možná zákrok sezóny a svým úspěchem ohromil celé obecenstvo. Vzápětí mohl trestat Jerome, jen kdyby po vniknutí do vápna tváří v tvář brankáři nerozezněl pouze bližší tyč. A hned v další moment měl na kopačce pojištění i Ledley, z voleje ovšem křižnou ranou branku netrefil.

V 78. minutě předvedli vpravdě mistrovskou akci domácí, v jejímž závěru se vytáhl Petr Čech zastavením dělovky Puncheona. Za pár desítek vteřin musel zase nad břevno vyrazit nebezpečný šestnáctimetrový pokus z první od střídajícího O'Keefa. Festival promarněných šancí pokračoval nepřesným pokusem Ledleyho, jenž sám před brankářem nedokázal zachovat chladnou hlavu.

Zlomená "modrá" srdce, kterým se o něco vzdálil sen o titulu, jen těžko vstřebávali fakt, že jedinou další šancí na ulovení alespoň bodu byl příliš vysoký lob Toresse. Druhá strana pak po dnešku má jasný důkaz, že mezi anglickou elitu patří.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

toto musíme!!!!!!!!!!!!

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

snad remíza, 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

taky zapas pred ligou mistru 0-1 zadna strelnice nebude

Reagovat
Steven666

Chelsea musú, snáď dostane šancu Schurlle pred Willianom

Reagovat
LokoLFC

zajímavé

Reagovat
smazaný uživatel

PANE BOŽEE!!! Po tomhel kolem jsou 3. SUPER!

Reagovat
t0mmy33MCFC

rek bych ze trochu predbihas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to se dalo čekat to si zas každej myslel,že vyhrajou,když porazej Arsenal 6:0 !! ale jinak Terry hezky zavěsil to se musí nechat !

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele